Blikk

ált V alóra v na Barcelo : émálma r távozik Messi

A klubot padlóra küldheti a hatszo ros aranylabdá­s klasszis elvesztése

- Sza. D.

BARCELONA — Véget érhet a 2004 óta íródó Messi-korszak Barcelonáb­an. A hatszoros aranylabdá­s, a spanyol élvonalban 444 találattal rekorder Lionel Messi (33) a csúcsra emelte a futballcsa­patot, hősként tisztelik Katalóniáb­an a négyszeres Bajnokok Ligájagyőz­tes argentint. A rajongás körülötte elképesztő méreteket öltött, szobrokat emeltek neki, rengeteg gyermek kapta utána a keresztnev­ét. De lehet, a történet szomorú véget ér, mint amikor egy másik legendás argentin, Diego Maradona (59) elhagyta az olasz Napolit, amely következté­ben a városban többen öngyilkoso­k lettek.

A Barcelona elismerte, Messi kedden benyújtott­a a vezetőségn­ek a távozási szándékáró­l szóló doku

mentumot. Az elkeserede­tt szurkolók ezután rögtön a klubelnök Josep Maria Bartomeu (57) ellen tüntettek, lemondását követelve, s állítólag az elnökségi tagok között is többen a távozását akarják.

Már többször felvetődöt­t, hogy az argentin szakít a klubbal, az utolsó csepp a pohárban talán az idei gyengébb szereplés lehet. Úgy tűnik, valóban döntött a távozásról – de nem biztos, hogy könynyen megteheti. Ő arra hivatkozik, minden szezon végén dönthet szerződése egyoldalú felbontásá­ról, a klub szerint ezt azonban június 1-jéig jeleznie kellett volna. Mivel nem tette meg, a Barca szerint csak a kivámégis távozhat Lionel Messi sárlási záradékába­n szereplő 700 millió euróért (247,1 milliárd forint) mehet, mivel jövő nyárig szól a kontraktus­a. Ennyit aligha adna érte bárki.

– A helyében nem állnék tovább. Sokkal fontosabb, mint Bartomeu, de a klub még fontosabb, mint Messi. A szurkolók biztos keresik a bűnösöket, de nem a Roma, a Liverpool vagy a Bayern elleni BL-bukással kezdődött a folyamat, hanem már régebben. A vezetőség nem tett meg mindent, hogy Messi köré a lehető legjobb csapat épüljön – magyarázta lapunknak a Barca B csapatának egykori játékosa, Vincze Ottó (45). – Az argentinna­k azt kell mérlegelni­e, máshol ugyanolyan hatást tud-e gyakorolni a klubra és a környezetr­e, mint Barcelonáb­an.

A klub kerete komoly átalakítás­on eshet át a holland Ronald Koeman (57) irány ításával, Jordi A lba (31), Gerard Piqué (33) és Luis Suárez (33) is távozhat.

– Meg vagyok lepve, de úgy gondolom, jól tenné, ha váltana. A szurkolóka­t biztos sokkolja majd a távozása, de Messi elmondása szerint már inkább érzi magát a klubon kívül, mint belül – mondta Dunai Antal (77) olimpiai bajnok focista, aki öt spanyol klubnál is dolgozott vezetőedző­ként.

 ??  ?? Leveti Három éve Madridban, a Real elleni 3-2-es bajnoki siker után mutatta fel mezét, jelezve, hova tarozik. Most Utoljára Úgy tűnik,
utoljára húzta fel ma
gára a Bar
ca mezét augusztus 14-én, amikor a Bayern 8-2-re kiütötte ellenfelét a Bajnokok
Ligájában
Leveti Három éve Madridban, a Real elleni 3-2-es bajnoki siker után mutatta fel mezét, jelezve, hova tarozik. Most Utoljára Úgy tűnik, utoljára húzta fel ma gára a Bar ca mezét augusztus 14-én, amikor a Bayern 8-2-re kiütötte ellenfelét a Bajnokok Ligájában
 ??  ?? Célpont
Josep Maria Bartomeut teszik felelőssé, ő lapzártáig nem köszönt le a posztjáról
Célpont Josep Maria Bartomeut teszik felelőssé, ő lapzártáig nem köszönt le a posztjáról
 ??  ?? Közös idő
Messi 2004 óta termelte a gólokat és aratta a sikereket a klub mezében
Közös idő Messi 2004 óta termelte a gólokat és aratta a sikereket a klub mezében

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary