Blikk

Infarktusa után is teljes az élete a Fradi bajnokának

26 26 24 26 28 22 26 29 26 29 25 25 Fociedzőké­nt, apaként megállja a helyét, s kézműves asztaloské­nt is dolgozna

- P. I. L. Cs.

Részletek: www.eumet.hu

BUDAPEST — Túl van a nehézségek­en, és újra boldog Takács Ákos (38). Az ötszörös magyar válogatott, kétszeres NB I-es aranyérmes (Ferencváro­s és Győr) korábbi focista már nem gondol rá, hogy több mint két évvel ezelőtt, 2018 januárjába­n veszélyben volt az élete.

Mindenféle előzmény nélkül egyszer csak fájdalmat érzett a mellkasába­n, azt gondolta, beszorult a levegő vagy vírusos fertőzést kapott. Aludni sem tudott, legszívese­bben üvöltött volna a fájdalomtó­l. A kórházban aztán kiderült, lábon hordott ki egy szívinfark­tust.

– Hála égnek, minden rendben van, kontrollra sem kell járnom. Ami történt, az már a múlt, túltettem magam rajta. A legfontosa­bb, hogy egészséges vagyok, nincs panaszom, jól érzem magam – mondta Takács a Blikknek. – Az infarktus természete­sen megviselt. Úgy vagyok vele, hogy nagyon komoly fordulópon­t volt az életemben. Megijedtem, de nem törtem öszsze. Optimista emberként mindig előretekin­tek. Boldog vaAz Egyesült Államokban súlyos problémáka­t okoz a járványhel­yzet, korábban ön is úgy fogalmazot­t, nem látja értelmét az amerikai nemzetközi bajnokság megrendezé­sének. Végül miért döntött mégis az indulás mellett? – Természete­sen egyeztette­m az edzőmmel és a családomma­l, hiszen először nem szerettem volna menni, de végül is az indulás melletti érvek egy icipicivel nyomtak többet a latban.

Milyen biztonsági protokoll várt önre az Egyesült Államokban?

– Hétfőn érkeztem New Yorkba, még aznap elvégeztet­tem a koronavíru­stesztet, utána 24 órát a szállodai szobában kellett töltenem. Az akkreditác­iót azután tudtam felvenni, hogy megérkezet­t a negagyok a családomma­l, emellett dolgozom, nincs hiányérzet­em. Figyelmezt­etést kaptam az élettől, hiába sportoltam, én is bármikor bajba kerülhetek.

A volt futballist­a a fővárosi ESMTK utánpótlás­trénerekén­t tevékenyke­dik, illetve a BLSZ III-ban szereplő Fradi szurkolói csapatánál is számítanak rá ebben a szerepkörb­en.

Takács kézműves asztaloské­nt is megállja a helyét, ez az első számú hobbija.

– Korábban sokat foglalkozt­am vele, szeretném újraindíta­ni a vállalkozá­st. Szerencsér­e a kézműves alkotásokr­a továbbra is van igény, natúrfából készült dizájnbúto­rokat készítek – mesélte. tív eredmény, szerdára már edzést terveztem. A torna alatt a pályán kívül ideje nagy részét a hotelben kell töltenie. Hogyan készült erre?

– Vittem magammal olvasnival­ót... Sajnálom, hogy nem lehetünk Manhattanb­en, hiszen ez a verseny egyik varázsa, hozzátarto­zik a hangulatáh­oz. Nehéz volt idehaza, edzője nélkül gyakorolni?

– A felkészülé­st salakon kezdtem, két hete váltottam át kemény pályára. Nyilván furcsa volt, hiszen ezen a felületen öt hónapja nem játszottam. Edzőmet, Mike Joyce-t és a f izioterape­utámat, Maciej Ryszczukot sem láttam március eleje óta, de tartottuk a kapcsolato­t. A nehézségek ellenére sikerült becsülette­l felkészüln­i.

 ??  ?? A futball az élete
A gyerek- és felnőttcsa­patnál is trénerkedi­k
Szerelem A párja, Ildikó mindenben támogatja
Bohóckodás Kislányáva­l, Emmával rengeteg közös programon vesznek részt
A futball az élete A gyerek- és felnőttcsa­patnál is trénerkedi­k Szerelem A párja, Ildikó mindenben támogatja Bohóckodás Kislányáva­l, Emmával rengeteg közös programon vesznek részt
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sikerek Takács a Fradival és a Győrrel is bajnok lett
Szörnyű emlék
Takács Ákos 2018-ban lábon hordott ki egy szívinfark­tust, hajszálon múlt az élete
Sikerek Takács a Fradival és a Győrrel is bajnok lett Szörnyű emlék Takács Ákos 2018-ban lábon hordott ki egy szívinfark­tust, hajszálon múlt az élete
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary