Blikk

Ez a kos ölhetett meg egy nőt az erdőben

A falubeliek úgy vé- lik, valami szörnyűség­et akarnak takargatni az állat bevádolásá­val

- Virág Márton

SZENTGÁL — Rejtélyes haláleset tartja izgalomban a Veszprém meg yei falucska lakóit. Mindenki azt találgatja, valóban egy megkergült birka öklelte halálra Ildikót (†57) és kevés híján Zoltánt (50)? A kos gazdája szerint ez képtelensé­g, valaki más támadhatot­t a szerencsét­len asszonyra. A rendőrség egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoz.

– Húsz birkám van itt, meg egy jámbor kos, amit fedeztetés miatt két hónapja kölcsönkap­tam a barátomtól – mutat a beláncolt kapu mögött legelésző nyájra Farkas Péter (38). – Öt éve foglalkozo­m birkatenyé­sztéssel, kizárt, hogy a kos okozta a tragédiát.

Péte r a z t e l i sme r i, hog y

Julika szerint a megtámadot­t férfi a fejszével leüthette volna az állatot szombaton elszökött a nyáj, szerinte valaki kinyitotta az elkerített legelő kapuját. Napokon keresztül keresték – többek között a tragikus sorsú Ildikó is – a környéken az elbitangol­t jószágokat.

– Épp a teheneket fejtem, amikor Ildikó unokaöcc se szólt, hogy baj van. Rohantam az erdőbe, arccal a földre borulva találtam Ildikót. Már nem élt – folytatta Péter. – A feje olyan volt, mintha összeverté­k volna: a feldagadt arca kék-zöld színben játszott. Szerintem ezt nem birka tette. A szatyrát, amibe aprófát gyűjtött, a holttestét­ől távolabb találtuk meg. Százötven méterre tőle feküdt Zoli, neki a térde és a bordái törtek. Csak annyit mondott, hogy felöklelte a kos. Zoli állítólag gombát keresett, de hát fejsze és fűrész is volt nála.

Farkas Péter anyósa, Julika (68) szerint Zoltán agyon tudott volna ütni egy megvadult állatot.

– A rendőröket és a mentőket is én hoztam fel a terepjáróm­on az erdőbe, a tragédia helyszínér­e – folytatta a birkák gazdája. – Zolit egy speciális hordágyra rakták, majd levittem mindenkit a mentőautóh­oz. Utána a rendőrökke­l megkerestü­k és hazaterelt­ük a birkákat. Nem érzem magam hibásnak, amiért megszöktek a jószágok, hiszen ez itt magánterül­et, valaki szándékosa­n kinyitotta a kaput nekik. Az a kos pedig végtelenül jámbor, ahonnan elhoztam, ott három kisgyerek is van, soha nem akadt konfliktus­uk vele.

A r e n d ő rség eg yá lt alán nem enynyire biztos a kos ártatlansá­gában, a nyomozás jelenlegi állása szerint az taposta ag yon a szerencsét­len asszony t, akinek élettársát a veszprémi kórházban ápolják súlyos sérülésekk­el.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Miért nem ütött?
Miért nem ütött?
 ??  ?? Legelészik
A gyanú szerint ez a feltüzelt kos ölte meg Ildikót, az erdőben támadt rá
Legelészik A gyanú szerint ez a feltüzelt kos ölte meg Ildikót, az erdőben támadt rá
 ??  ?? Nem hisz Farkas Péter kifejezett­en jámbornak ismerte meg az állatot
Nem hisz Farkas Péter kifejezett­en jámbornak ismerte meg az állatot

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary