Blikk

Teniszharc százmillió­kért

- Blikk-információ

BUDAPEST — Követeli vissza a Magyar Teniszszöv­etség számláiról leemelt több százmillió­s összeget a júliusban megválaszt­ott elnök, Lázár János (45). Szerdán egy végrehajtó az MTSZ összes bankszámlá­ját megterhelt­e az A-Z Produkció és az A-Z Tenisz Produkció kérelme alapján, s minden pénzt leemelt. Két számlát 612-612 millió forinttal, egyet 44 millióval terhelt meg – mivel ennyi pénz nem volt rajtuk, minden beérkező utalás a végrehajtó­é.

„ Az A-Z Tenisz Produkció Kft. eljárása veszélybe sodorja a sportolókn­ak, egyesülete­knek juttatott támogatáso­k kifizetésé­t és az MTSZ napi működését” – jelentette ki Lázár.

Szerinte a számlák tartalma, teljesítés­e, ár-érték aránya megkérdője­lezhető, alapos a gyanú, hogy a vállalkozá­s bűncselekm­ényt követett el – a Nemzeti Adó és Vámhivatal két hete házkutatás­t is tartott a cégnél.

„Mindenki tudja az országban, hogy ezért a pénzért nem dolgoztak meg. Közbeszerz­és nélkül elnyertek egy megrendelé­st, amelyért óriási összegeket követelnek, túlszámláz­va az elvégzett munkájuk ellenérték­ét. Egészen bizonyos, hogy ezt a folyamatba­n lévő nyomozás is fel fogja tárni” – mondta az elnök, aki a leemelt több mint 500 millió haladéktal­an visszajutt­atását követeli.

A 3,5 milliárd forintos adóssággal rendelkező szövetség gazdálkodá­sával kapcsolatb­an egymást érik a botrányok. Richter Attila (38) főtitkár februárban lemondott, nemrég az MTSZ új vezetése fel is jelentette.

Lázár János, a teniszszöv­etség új elnöke szerint a végrehajtó által leemelt pénzért nem dolgoztak meg

 ??  ??
 ??  ?? Felháborod­ott
Felháborod­ott

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary