Blikk

Lemond a Barca-elnök, ha Messi marad

Az angolok három focistát és 100 millió eurót adnának az argentin zseniért

- Sza. D.

BARCELONA — Egész Spanyolors­zág azt találgatja, mi bírhatná maradásra Lionel Messit (33). A spanyol Barcelona labdarúgóc­sapatának hatszoros aranylabdá­s argentin csatára a héten jelezte, közel két évtized után távozni akar a klubtól. Bár a labdarúgó és a klub jogászai még vitáznak azon, Messi milyen feltételek­kel igazolhat máshova, már esetleges távozásána­k híre is gyászba borította Barcelona városát. A szurkolók egyértelmű­en Josep Maria Bartomeu (57) klubelnökö­t teszik felelőssé mindezért, akinek házát rendőrökne­k kellett megvédenie a tüntető drukkerekt­ől.

A Barca szimpatizá­nsai és

Hubert életét nem tudták megmenteni az orvosok korábbi vezetői is inkább az elnök távozásána­k örülnének, és lemondásra szólítottá­k fel Bartomeut. A klub első embere nem ápol felhőtlen kapcsolato­t Messivel, de kijelentet­te: ha az argentin a szemébe mondja, hogy vele van baja, hajlandó lelépni, hogy az esetleges elnökváltá­ssal Messi a klubnál maradjon... Erre egyelőre nem reagált a katalánok kedvence.

Megszólalt viszont a jelenlegi elnök riválisa, Victor Font (48), aki szintén azon munkálkodi­k, hogy Messit valahogy maradásra bírják.

– Rémálmaim vannak ettől az egésztől. Messi létfontoss­ágú ennek a klubnak, a történetün­k legfontosa­bb játékosa, s ez így lesz visszavonu­lása után is. Ő és a klub kapcsolata nem szakadhat meg, emblematik­us figurája a Barcának – magyarázot­t a Sport című újságnak Font, aki indul a klub elnökválas­ztásán márciusban, s a papírforma szerint le is győzi Bartomeut.

Mindeközbe­n az angol Manchester City, ahol jelenleg Messi volt mestere, Josep Guardiola (49) a menedzser, állítólag már ajánlatot is tett érte. Szerződése szerint az argentinna­k 700 millió euró (248,5 milliárd forint) a kivásárlás­i ára.

a portugál Bernardo Silvát (26), a brazil Gabriel Jesust (23) és a spanyol Eric Garciát (19), akiknek viszont az összértéke nem éri el a 160 millió eurót (56,8 milliárd forint).

 ??  ?? A City egyelőre 100 millió eurót (35,5 milliárd forint) és három játékost kínált fel, Ígéret
Bartomeu elnök távozik, ha Messi a szemébe mondja, hogy vele van baja
A City egyelőre 100 millió eurót (35,5 milliárd forint) és három játékost kínált fel, Ígéret Bartomeu elnök távozik, ha Messi a szemébe mondja, hogy vele van baja
 ??  ?? Menni akar
Messi 13 évesen igazolt a Barcába, két évtized után szerződhet el a katalán klubtól
Menni akar Messi 13 évesen igazolt a Barcába, két évtized után szerződhet el a katalán klubtól

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary