Blikk

Halott társukra emlékeztek a pilóták

- Blikk-információ

Részletek: www.eumet.hu

Változékon­y

idő

Változékon­y

idő

Változékon­y

idő

Változékon­y

idő

Szeles, Szekes, változékon­y idő változékon­y idő

Változékon­y

idő

SPA-FRANCORCHA­MPS — Halott pilótatárs­ukra emlékeztek a hét végi Forma–1-es Belga Nag ydíjnak otthont adó versenypál­yán a mezőny tagjai. Tavaly augusztus 31én a Forma–2-es futamon ütközött néhány autó, többek között a francia Anthoine Hubert-é (†22) és az amerikai Juan Manuel Correáé (21) a Radillon-kanyarban, a pálya egyik leggyorsab­b pontján. Correa 218 kilométer/órás sebességge­l csapódott Hubert-be, aki nem élte túl a balesetet, a kórházban elhunyt. Az amerikai több lábműtéten esett át, gerincvelő­je is megsérült, s kerekesszé­kbe kényszerül­t. Ennek ellenére a visszatéré­sét tervezi.

A pilóta az idei futam előtt a tragédia színhelyén emlékezett meg elhunyt társáról, több más versenyzőv­el együtt.

– Egy éve történt a tragédia, úgy érzem, már sikerült lezárnom magamban, de mindenképp el akartam ide látogatni, s megemlékez­ni Hubert-ről – mondta pénteken az ecuadori születésű pilóta, aki 2021ben már újra versenyezn­e. – Hátravan még néhány műtét, de az év végéig az összes fémrögzítő­t kiveszik a lábamból. Eleinte az életemért küzdöttem, aztán a jobb lábamért, de a versenyzés iránti szenvedély továbbra is megvan bennem.

Az F1-es Alpha Tauri francia pilótája, Pierre Gasly (24) legjobb barátját veszítette el.

– Spa mindig a kedvenc pályáim közé tartozott, így kettős érzéssel érkeztem most, hogy itt vesztettem el Anthoine-t – mondta virágcsoko­rral a kezében Gasly.

Következő futam: augusztus 30.,

Belga Nagydíj

 ??  ?? Nem élte túl
Tragédia
Hubert és Correa az egyik leggyorsab­b kanyarban ütközött tavaly
Visszatérn­e Correa szeretne versenyeke­n indulni
Emlékezés
Correa visszatért a baleset helyszínér­e, ahol a társa életét vesztette a balesetben
Nem élte túl Tragédia Hubert és Correa az egyik leggyorsab­b kanyarban ütközött tavaly Visszatérn­e Correa szeretne versenyeke­n indulni Emlékezés Correa visszatért a baleset helyszínér­e, ahol a társa életét vesztette a balesetben
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary