Blikk

Harry és Meghan az új John Lennon és Yoko Ono

A szakember szerint a zenész és a herceg is megváltozo­tt felesége mellett

- L. B.

SANTA BARBARA — É rdekes párhuzam: John Lennon (†40) és Yoko Ono (87) kapcsolatá­hoz hasonlítja Harry herceg (35) és Meghan Markle (39) házasságát egy viselkedés­kutató. Judi James véleményét többen is osztják, valóban több az egybeesés a két pá ros életével kapcsolatb­an. A szakértő ugyanis úgy véli, mindkét esetben elég domináns a nő, aki valamilyen szinten a maga képére formálta a mellette lévő férfit.

– Amikor Harryre és Meghanra nézek, olyannak látom őket, mint az új John Lennont és Yoko Onót. Ugyanúgy tökéletes közöttük a harmónia, eg y ütt erősek és bármilyen akadályt legyőznek, erről árulkodik a testbeszéd­ük – mondta James. – Az is látszik, hogy az ő esetükben is a nő, vagyis Meghan bohémsága és szabadságv­ágya ragadt rá a férfira és léptek ki az életüket meghatároz­ó szabályok közül, éppen mint Lennon esetében.

Mint ismert, a Beatles néhai legendás frontember­ének házassága Onóval a zenetörtén­elemre is rányomta a bélyegét, ugyanis sokan úgy vélik, a japán nő miatt oszlott fel 1970ben minden idők egyik legnagyobb sikerű és hatású zenekara. Kétségtele­nül hasonló a szituáció a hercegi pár esetében, Harry is elkezdett átformálód­ni Meghan mellett, mostanra sokkal lazábban viselkedik, mint korábban bármikor, az egykori színésznő kedvéért pedig még a családjána­k is hajlandó volt hátat fordítani, és az Egyesült Királyságb­ól Amerikába tette át székhelyét.

Lennonról az is elmondható, hogy a 60-as években gombafrizu­rát és rendre öltönyt viselő jófiú egy hosszú hajú, nagy szakállú, a világ problémáir­ól éneklő lázadó hippivé változott Yoko hatására, aki számtalan tiltakozás­ba és őrültségbe rántotta magával.

Harry életében ilyen komoly változások egyelőre nem tapasztalh­atóak, de az etikett és a protokoll miatt mindig hihetetlen­ül elegáns öltönyöket viselő herceg ma már kényelmes, lazább viseletet hord, és a hozzá közel állók szerint sokkal közvetlene­bb lett Meghan hatására, a királyi ház szabályait pedig együtt rúgták fel, s lettek civilek.

 ??  ?? Sokan úgy vélik, John Lennon Yoko Ono miatt hagyta ott a Beatlest 1970-ben
Leléptek Harry herceg Meghan nyomására lelépett a királyi családtól, és lezserebb lett
Sokan úgy vélik, John Lennon Yoko Ono miatt hagyta ott a Beatlest 1970-ben Leléptek Harry herceg Meghan nyomására lelépett a királyi családtól, és lezserebb lett
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary