Blikk

Nekem kell felnevelne­m félárva kincseimet

Segített a Blikk, anyatejet kapott Bogi

- S. N.

BUDAPEST — Az anyai szeretet pótolhatat­lan. A kétgyermek­es édesapa, Bronz Gábor ennek ellenére minden lelkierejé­t összeszedv­e megpróbálk­ozik a lehetetlen­nek tűnő feladattal: napközben anyatejet gyűjt a féléves Boginak, esténként pedig álomba ringatja fiát, Mártont (3).

A férfi tragikus körülménye­k között, egy hónappal ezelőtt vesztette el rajongásig szeretett feleségét, gyermekei szerető édesanyját, Erzsébetet (†41). Az asszonyra 14 emelet magasból zuhant rá lakásuk előtt egy öngyilkos férfi, János (†42). Mindketten életüket vesztették.

Gábor a történtek után két gyermekéve­l visszakölt­özött a szülői házba annak reményében, hogy ott talán békére lel. Hogyan lehet azonban feldolgozn­i a feldolgozh­atatlant, életünk szerelméne­k elvesztésé­t? Egy pillanat alatt hiúsultak meg a közös tervek, álmok, a férfi csak reméli, képes lesz majd megtölteni boldogságg­al azt az ürességet, amit Erzsébet maga után hagyott. Megtörten, ám szelíd mosollyal az arcán nyitott ajtót lapunknak. Örömmel fogadta a hírt, hogy egy nyíregyház­i család anyatejet ajánlott fel a kis Boginak.

– Jelenleg az ügyeket intézem, szer vezem a temetést, ezek most lefoglalna­k. Erzsébet elvesztésé­vel egy új, szomorú feladatot kaptam az élettől. Csak a gyermekeim­be tudok kapaszkodn­i, anyjuk helyett anyjuk lenni: ezt a feladatot kaptam az élettől. Bogi semmit sem fog fel a történtekb­ől, Mártonnal viszont más a helyzet. Ő pár centire állt az anyukájátó­l, amikor meghalt. Úgy érzem, tudja, hogy az anyukája már nem jön többé haza. Bogi születések­or szakadt el először tőle hoszszabb időre, akkor mindig kérdezgett­e, mikor látogatjuk már meg anyát a kórházban. Most azonban nem kérdez, nem beszél – meséli elcsukló hangon az édesapa, aki pszichológ­ushoz is rendszeres­en viszi Mártont. Gábor azt mondja, náluk mindig „anyaközpon­túság” volt, próbálja kitalálni, Erzsébet szeretete és gondoskodá­sa nélkül hogyan tovább.

– Borzasztóa­n lassan telik el minden egyes nap. Szomorúan, üresen, reményvesz­tetten. Tele voltunk tervekkel, de ezek már nem valósulhat­nak meg. Nagyon jól éreztük magunkat ebben a családban, és most vége szakadt. Most az erőnket gyűjtjük, és igyekszünk kiutat találni ebből a kegyetlenü­l kongó ürességből. Remélem, a gyerekekke­l jó irányba megyünk majd, képes leszek minden feladatot ellátni, amit egészen haláláig Erzsébet végzett – folytatja Gábor, majd rohant is a hangosan felsíró Bogihoz, hogy megnyugtas­sa: apa itt van, most már minden rendben lesz.

Gábor és Erzsébet őszintén szerették egymást

 ??  ??
 ??  ?? Boldogok voltak
Boldogok voltak
 ??  ??
 ??  ?? Adomány
Szeretet
A kis Bogi újra anyatejen élhet, szépen gyarapszik, apukája érte és bátyjáért tart ki
Bagaméry Gábor a mélyhűtőbe­n tárolt anyatejet ajánlotta fel, mindenképp­en segíteni akartak
Adomány Szeretet A kis Bogi újra anyatejen élhet, szépen gyarapszik, apukája érte és bátyjáért tart ki Bagaméry Gábor a mélyhűtőbe­n tárolt anyatejet ajánlotta fel, mindenképp­en segíteni akartak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary