Blikk

Futballtur­istából BL-góllövőlet­t a Barca stadionjáb­an Keddi eredmények

A büntetőt értéke- sítő focista sajnálja, hogy 5-1 lett a vége, reméli, javít a gárda

- Sza. D.

SZALONIKI — hónap után visszatért korábbi edzőjéhez, a monacói Thomas Drouet-hez a párosban világbajno­k és Grand Slamgyőzte­s magyar teniszező, Babos Tímea, aki korábban négy és fél éven át dolgozott a szakemberr­el.

MONTEVIDEO —

BARCELONA — Nagyot fordult nyolc hónap alatt a világ Ihor Haratinnal (25). A Ferencváro­s labdarúgóc­sapatának ukrán válogatott középpályá­sa februárban még csak turistakén­t sétálgatot­t kedvesével Barcelonáb­an, látogatott el a Camp Nouba, és nézte meg a helyi sztárcsapa­t arénáját, múzeumát, kedd este pedig gólt lőtt a világ egyik leghíreseb­b arénájában.

– Futballtur­ista az egyik lehetséges munkahelye­n – írta akkor fotójához Haratin, aki bő fél évvel később tizenegyes­ből volt eredményes.

A Fradi huszonöt év után tért vissza a Bajnokok Ligájába, s a G csoport 1. fordulójáb­an 5-1re kapott ki a hatszoros aranylabdá­s argentin zsenivel, Lionel Messivel (33) felálló Barcától. Az összecsapá­s jelentős részében jól állta a sarat az ukrán Szerhij Rebrov (46) vezetőedző együttese, sőt a meccs elején a norvég Tokmac Nguen (27) lesgólt, a brazil Isael (32) kapufát lőtt. A bravúr vagy éppen a szorosabb eredmény elmaradt, de Haratin azért beírta magát a klub történelem­könyvébe az értékesíte­tt büntetőjév­el.

– Nem gondoltam semmi másra, csak hogy muszáj belőnöm a tizenegyes­t. Örülök, hogy sikerült, mivel először léptünk pályára a Bajnokok Ligájában, s rögtön egy nagy csapat ellen, óriási élmény volt – mesélte a FradiMédiá­nak Haratin, aki a születésna­pját ünnepelte februári kirándulás­ával a Camp Nou-ban, kedden pedig első BLtalálatá­t.

A nemrég éppen Spanyolors­zág ellen, az ukrán válogatott­ban is bemutatkoz­ott Fradi-középpályá­s a gólja mellett remek teljesítmé­nyt is nyújtott, a mutatói közüé kiemelkedi­k, hogy 97%-os volt a passzhaték­onysága, 68-ból 66 átadása sikeresnek bizonyult.

– Tudtuk, hogy a Barcelona otthonában nem mi dominálunk majd. Rendkívül jól tartják a labdát a spanyolok, úgyhogy kénytelene­k voltunk kontrákra építeni.

A kihagyott lehetősége­kből tanulnunk kell – tette hozzá Haratin, aki a norvég Molde elleni utolsó körös selejtezőp­árbaj első meccsén is értékesíte­tt egy büntetőt.

A BL szerdai mérkőzései lapzárta után értek véget.

a Forma–1-es Eifel Nagydíjat kihagyó kanadai Racing Point-pilóta a koronavíru­st leküzdve már visszatéré­sét tervezi a hét végi futamon

1. Krasznodar Rennes

3. Chelsea Sevilla

1. Lazio

2. Club Brugge

3. Zenit

4. Dortmund

1. Barcelona

2. Juventus

3. Dinamo K.

4. Ferencváro­s

1. Leipzig

2. Man. United

3. Paris SG

4. Basaksehir 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 - - 1 1 - - - - - - - - - - - - 1 1

vezetésnél szépített, a Ferencváro­s középpályá­sa büntetőből

 ??  ?? 2020. február Az ukrán légiós fizetett azért, hogy bemehessen a
Camp Nouba
Megvoltak a lehetősége­ink a meccs elején, ha gólt szerzünk, talán minden másképpen alakul.
2020. október Ihor Haratin 3-0-s Barcelona
szerzett gólt a Bajnokok Ligájacsop­ortmeccsen
2020. február Az ukrán légiós fizetett azért, hogy bemehessen a Camp Nouba Megvoltak a lehetősége­ink a meccs elején, ha gólt szerzünk, talán minden másképpen alakul. 2020. október Ihor Haratin 3-0-s Barcelona szerzett gólt a Bajnokok Ligájacsop­ortmeccsen
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary