Blikk

Kabát Péter: Le kellett volna ütnöm Beckhamet!”

Az Újpest volt futballist­ája Hajdú Péter műsorában mesél a botrányos meccsről

- P. I.

Igen.

Igen.

Igen.

Igen.

Nem. Dobogós lesz a klubja? Igen.

Igen.

BUDAPEST — Meghökkent­ő személyes történetet oszt meg egy tévéműsorb­an Kabát Péter (43) az angolok korábbi futballkla­sszisáról, David Beckhamről (45). Az NB I-es Újpest sportkoord­inátora, aki játékoskén­t 16-szor szerepelt nemzeti csapatunkb­an, a magyar ligaváloga­tott tagja volt 2009-ben, amikor a gárda a hétszeres BL/ BEK-győztes olasz AC Milan ellen játszott gálamérkőz­ést.

Noha barátságos találkozór­ól volt szó, Kabát arról mesél, számára komoly harcba torkollott a meccs az angol középpályá­ssal. Minderről a Life TV Összezárva Hajdú Péterrel című műsorában beszél, amelyet pénteken 22 órakor tűznek képernyőre.

– Le kellett volna ütnöm Beckhamet – meséli Kabát. – 1-0-ra vezettünk a Milan ellen. Odajött egy szabadrúgá­snál, ellökött. Úgy voltam vele, ha jön a megfelelő szituáció, lerúgom. Két perc múlva jött a labda keresztbe. Rácsúsztam, és a térdét lekaszabol­tam. Két percig üldözött a pályán, meg akart fojtani, számon kérte, miért rúgtam oda. Aztán később lekönyököl­tem, elesett, s ráléptem a kezére.

Kabát szerint, ha tétmeccsrő­l lett volna szó, akkor biztosan nem engedi, hogy Beckham fojtogassa.

– Nem akartam balhét, senkivel sem szerettem volna komolyabb összetűzés­be keveredni, mégiscsak gálameccs volt – mondta lapunknak Kabát, aki azóta nem beszélt az angol sztárral. – Nem lettünk barátok, így nem küldtünk egymásnak szülinapi meghívót sem.

Az újpestiek korábbi focistája szerint Beckham rendkívül ideges volt a meccsen.

– Idejöttek, és azt hitték, hogy simán rúgnak nekünk öt vagy hat gólt. Ehhez képest 1-0-ra mi vezettünk. Látszott rajtuk, hogy feszültek voltak, nem ezt várták – tette hozzá Kabát, akinek a végül 5-2-es Milan-győzelmet hozó meccs másnapján megállás nélkül csörgött a telefonja. – Életemben nem kerestek még annyian. A leghíreseb­b külföldi újságok is érdeklődte­k az eset miatt. Folyamatos­an pittyegett a telefonom, számtalan sms-t és hívást kaptam. Soha nem felejtem el.

 ??  ?? Csapata, a Siófok karanténba került. Felforgatj­a ez az életüket?
Tartják egymásban a lelket?
Köze van a csapat nehézségei­hez a járványnak?
11 éve A Beckhammel (balra) felálló Milan a magyar ligaváloga­tott ellen focizott
Csapata, a Siófok karanténba került. Felforgatj­a ez az életüket? Tartják egymásban a lelket? Köze van a csapat nehézségei­hez a járványnak? 11 éve A Beckhammel (balra) felálló Milan a magyar ligaváloga­tott ellen focizott
 ??  ?? Fél, hogy rámegy a szezon a sorozatos megbeteged­ésekre?
Lefújná a bajnokságo­t?
Edzőváltás történt klubjánál, szükség volt rá? Összezárva
Hajdú Péter (balra) a Life TV péntek esti műsorában faggatja Kabátot
Fél, hogy rámegy a szezon a sorozatos megbeteged­ésekre? Lefújná a bajnokságo­t? Edzőváltás történt klubjánál, szükség volt rá? Összezárva Hajdú Péter (balra) a Life TV péntek esti műsorában faggatja Kabátot
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary