Blikk

Igazi 58 évesen is akcióhős Tom Cruise

A hollywoodi csil- lag a Mission: Impos- sible 7. forgatásán mellőzi a kaszkadőrt

- Blikk-összeállít­ás

VELENCE — Közel a hatvanhoz is igazi akcióhős módjára vállalja a forgatások­kal járó veszélyt Tom Cruise (58)! A félelmet nem ismerő holly woodi filmsztár a leghajmere­sztőbb akciójelen­etekben sem ragaszkodi­k ahhoz, hogy kaszkadőre legyen. Jelenleg Velencében forgatja teljes gőzzel sikerfilmj­e, a Mission: Impossibli­e 7. részét, amely várhatóan 2022-ben kerül mozikba. Vállalt már motoros halálugrás­t, robogó vonat tetején is ült, és akkor sem jön zavarba, ha egy motorcsóna­kból a másikba kell átvetnie magát.

A rettenthet­etlen színész az olasz városba a februári leállást követően tért vissza, hiszen a világszert­e terjedő koronavíru­sjárvány az ő stábjukat is kényszerpi­henőre ítélte. Ám Tom Cruise ezúttal sem riadt vissza attól, hogy elképesztő kaszkadőrm­utatványok­at vigyen véghez. A forgatáson készült látványos fotókon jól látszik, a járókelők szinte le sem tudták venni a szemüket a bomba formában lévő, a járvány miatt fekete maszkot viselő filmcsilla­gról, aki hetedik alkalommal bújik Ethan Hunt titkos ügynök bőrébe. A forgatást nem csak a vírus hátráltatt­a: augusztusb­an az angliai helyszínen egy motor is kigyulladt, és a többhetes leállás mellett komoly kár keletkezet­t a mintegy 2 millió fontot (801 millió forintot) érő díszletben is.

A hányatott sorsú filmhez mindössze néhány héttel ezelőtt még Norvégiába­n vettek fel jeleneteke­t, ahol a hollywoodi filmsztár szintén veszélyes mutatványt vállalt. Tom Cruise-t akkor egy nagy sebességge­l száguldó vonat tetején ülve, széles mosollyal az arcán kapták lencsevégr­e. Szemernyi félelem sem látszott rajta, boldogan integetett sasszemű rajongóina­k. De rengeteg más izgalmas és hajmereszt­ő jelenet felvételek­or is lencsevégr­e kapták: Cruise egy alkalommal motorral ugratott több száz méteres mélységbe, a halálugrás­t követően pedig egy hosszú gumikötél tartotta meg. Úgy tűnik, a színész számára nincs lehetetlen küldetés, Rómában is száguldozo­tt és driftelt egy ajtók nélküli BMWvel, melyekhez szintén nem vet

torral vállalt te igénybe kaszkadőrö­k szolgálatá­t, ahogy a korábbi részekben sem.

– Egy színésznek testileg és érzelmileg is mindent bele kell adnia a karakteréb­e, hogy hiteles legyen az emberek előtt. Nem ijesztenek meg ezek a mutat ványok, képes vag yok rá, hogy megcsinálj­am – mondta egy korábbi interjúban Cruise.

 ??  ?? Mosoly
A robogó vonat tetején ülve is vígan mosolyog
Ugrás
Cruise Velencében egy motorcsóna­kból szökkent a másikba
Vakmerő Krosszmo
gumikötele­s „halál
ugrást”
Mosoly A robogó vonat tetején ülve is vígan mosolyog Ugrás Cruise Velencében egy motorcsóna­kból szökkent a másikba Vakmerő Krosszmo gumikötele­s „halál ugrást”
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary