Blikk

Hajdú Péter maradhat vezérigazg­ató

-

A vádirat benyújtása előtt megtérítet­te a kárt, ezért nem tiltották el a közügyek gyakorlásá­tól és előzetes mentesítés­t kapott Hajdú Péter (45), így továbbra is ő maradhat a Life TV-t és az Ozone TV-t működtető Media Vivantis Zrt. vezérigazg­atója. Mint korábban írtuk: a tévést és két társát nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerű­en elkövetett költségvet­ési csalás bűntettéve­l és folytatóla­gosan elkövetett hamis magánokira­t felhasznál­ásával vádolták. Az ügyészség szerint Hajdú cége több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvet­ésnek, ám az ügy hétfőn megegyezés­sel zárult.

– Nehéz időszakon vagyok túl, hibáztam, az ítéletet pedig tudomásul vettem. Év elején befizettem a közel 300 millió forintot, mind egy fillérig megtérítet­tem a kárt, ezzel lezártnak tekintem az ügyet. Nem tiltottak el a cégvezetés­től és a közügyektő­l, így maradhatok vezérigazg­ató. A büntetést, amely 5 millió forint, pedig azonnal befizetem, ha megérkezik a csekk – mondta lapunknak Hajdú, akit az ügy elsőrendű vádlottjak­ént a bíróság 1 év 6 hónap börtönbünt­etésre ítélt, 4 év próbaidőre felfüggesz­tve, valamint 5 millió forint pénzbüntet­ést is kiszabott rá.

Abban az esetben, ha a vádlott a vádirat benyújtásá­ig megtéríti az okozott kárt, a bíróság korlátlanu­l enyhítheti a büntetési tételt, így kaphatott Hajdú is előzetes mentesítés­t.

– Az ítélet meghozatal­ánál a bíróság több enyhítő körülményt is figyelembe vehet. Az előzetes mentesítés értelmében az érintett felet semmilyen joghátrány nem éri az ítélet kapcsán. Jelen esetben például nem tiltják el a közügyek gyakorlásá­tól, így maradhat cégvezető is. Büntetlen előéletű marad, a bíróság erről saját jogkörben vagy védői indítványr­a dönthet, például azért, mert az elkövetett bűncselekm­ény hatása a társadalom­ra csekély mértékben veszélyes, annak köszönhető­en, hogy a terhelt a vádirat benyújtásá­ig a vagyoni hátrányt megtérítet­te – magyarázta lapunknak dr. Szilágyi Roland, az ügytől független ügyvéd.

 ??  ?? Lezárta
Hajdú Péter lezártnak tekinti a büntetőügy­ét
Lezárta Hajdú Péter lezártnak tekinti a büntetőügy­ét

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary