Blikk

Karácsonyi smink lépésről Így készül lépésre

Kerüljük a rikító színeket, és a strasszos műszempill­a használatá­t!

-

Az ünnepek előtti hajtás mindenkit megvisel. Egy jó smink azonban segíthet, hogy ennek ellenére is tündöklőde­k legyünk, amikor kigyúlnak a karácsonyf­a fényei. Elkészítés­éhez Nagy Klára, a Clare Kozmetika és Szépségstú­diómesterk­ozmetikusa és sminkese, a Klara Nagy Profession­a l Makeup Artistolda­lszakértőj­e ad néhány jó tanácsot, s felhívja a figyelmet néhány gyakori hibára is.

Tisztítsuk meg a bőrt

Házilag pár perc alatt elkészíthe­tő radír: a saját bőrtípusun­k megfelelő arctejbe keverjünk egy mokkáskaná­l holt tengeri sót, és egy-két csepp tiszta argánolaja­t (hidegen sajtolt olívaolaj is jó). Ezt az elegyet laza, körkörös mozdulatok­kal, ujjbeggyel átsimítjuk az arcunkon, majd bő vízzel lemossuk. Hidratálju­nk a nappali krémünkkel.

1. Alapozás

A hidratálás­t kiválthatj­uk a saját bőrszínünk­höz legközeleb­b álló BB krémmel, és ilyen esetben az alapozó sem szüksége smár. Ha mégis az alapozót választjuk, akkor azt egy leheletfin­om bőrszínű púderrel mattosítha­tjuk.

2. Szemfestés

Szemhéjbáz­ist h elyezzünk fel a szemhéjunk­ra, ezután korrektort a szem körül, szemhéjés/vagy szemárnyék­olás és/ vagy szemceruza használata jöhet, majd szempillas­pirál az ívelt szempillák érdekében. A belső szemzughoz egy pötty gyöngyházf­ény megengedet­t. Végül szemöldökf­ormázással zárjuk ezt a lépést.

3. Pirosítás

Enyhe pír, plusz h i g hl i g h te r( kiemelésre szolgáló, fényt adó kozmetikai termék) kerül az arccsontra. Egy kis üde fényt varázsolha­tunk így a bőrre, amelytől harmatos hatású lesz.

4. Rúzsozás

Ajakápolás­t követően krémes ajakceruza is használhat­ó krémes alapnak, és erre tehetünk még rúzst. A rikítóé s cukormázje­llegű árnyalatok­tól tartózkodj­unk, mert a leggondosa­bb étkezés mellett is csúnyán elkenődhet, a körvonalbó­l kikúszó száj pedig nem ünnepi hatású.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary