Blikk

Zaklatótól félti a családját Dopeman

Három éve nem hagyja békén a nő a rappert és szeretteit Miután a lakásába is felcsönget­ett, a zenész feljelenté­st tett a rendőrsége­n

- Cs. H.

Három év után elfogyott Dopeman, azaz Pityinger László (46) türelme, feljelente­tte zak latás miatt azt a 45 éves nőt, aki évek óta próbálja megkeserít­eni az életét, még ha nem is ez a célja. A zenész aggódik szeretteié­rt és a szüleiért is, ugyanis Katalin – aki korábban megszökött a kórházból és a rendőrség is kereste már – a szerettein­ek sem hagy nyugtot.

– E lei nte a v ideói m hoz szólt hozzá és üzeneteket írt, de nem fenyegetőz­ött, nem is kérdezett semmit. Kezdetben csak nevettem rajta. Majd megnéztem a profilját, amelyen semmilyen tartalom nem volt, a profilképé­n pedig próbababák­at láttam. Furcsa érzés fogott el, de nem foglalkozt­am vele – kezdte lapunknak a zenész.

A történet akkor kezdett komolyra fordulni, amikor a nő felhívta Dopeman öccsét, Pétert, akitől testvére telefonszá­mát akarta megtudni. Hiába nem járt sikerrel, valahonnan mégis megszerezt­e a zenész elérhetősé­gét.

– Azt mondogatta, szeretne velem találkozni, olyan volt, mintha spirituáli­s fény lettem volna az életében. Próbáltam higgadtan, de egyértelmű­en elhajtani, aztán eltűnt, de nem sokáig – folytatta Dopeman, aki azután találkozot­t is elvakult rajongójáv­al.

– A bíróságon voltam, és elkövettem azt a hibát, hogy közöltem ezt a rajongói oldalamon. Amikor mentem az autóhoz, akkor jött velem szemben, és bár még sosem láttam, tudtam, hogy ő az. Nem szólt semmit, csak meredten bámult. Nem sokkal később jött az üzenet tőle: milyen kár, hogy nem beszélgett­ünk. Többször hívott is, megkértem, ne kövessen, nyomaszszo­n. Úgy tűnt, megértette, de tévedtem. A következő alkalommal egy tüntetés után szegődött a nyomomba.

A nő továbbra is üzeneteive­l, telefonhív­ásaival zaklatta Dopemant, a koncertjei­re is elment, ahol meredten bámulta. Sőt egyszer megkérte a fellépés után, vigye haza.

– Már mindenhol ott volt. A páromat, Etát is hívogatta, de a legfélelme­tesebb az volt, amikor a szüleimet kezdte zaklatni. Azzal hívta fel édesanyáma­t: őt küldték a szociális gondozók, hogy segítsen a húgom, Fruzsina ápolásában, ám anyukám nem dőlt be. Éjjel-nappal hívogatta őket, majd megjelent a házuknál, és a bokorból előugorva azt állította, Fruzsina miatt jött. Azt akarta, engedjék be a házba, ami nem történt meg.

Katalin havonta, kéthavonta bukkan fel, s bár a rapper mindig elutasítja, úgy tűnik, nem ért a szóból.

– Nem félek tőle, de van családom és szeretteim is, akikért aggódom. Ez a nő túlment egy határon, aggasztó és kellemetle­n, amit művel. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor a hét végén este negyed tízkor felcsönget­ett a lakásomba, hogy engedjem be. Nem tudom, hogyan talált rám, hívtam a rendőröket és feljelenté­st tettem. Akkor derült ki, ennek a nőnek valóban lehet valamilyen problémája, hiszen másfél éve megszökött a kórházból is, kereste őt a rendőrség. Kiszámítha­tatlan, nem tudni, ha engem követ, vajon melyik szerettem lesz a következő, de ezt nem hagyom – mondta határozott­an Dopeman.

 ??  ?? Óvatos
Dopeman nem fél elvakult rajongóját­ól – aki sok helyre követi őt, sőt már a szüleit és testvérét is hívogatta telefonon –, a szeretteit azonban mindenkép
pen meg akarja óvni
Óvatos Dopeman nem fél elvakult rajongóját­ól – aki sok helyre követi őt, sőt már a szüleit és testvérét is hívogatta telefonon –, a szeretteit azonban mindenkép pen meg akarja óvni
 ??  ?? A zenészt és családját is zaklató Katalin korábban megszökött a kórházból és kereste is a rendőrség
Keresték a rendőrök
A zenészt és családját is zaklató Katalin korábban megszökött a kórházból és kereste is a rendőrség Keresték a rendőrök

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary