Blikk

Hisznek atokiói olimpiában a magyar sportolók

-

A világ- és Európabajn­ok vívó Rédli Andrásban nincs kétely, biztos benne, lesz olimpia

Bár már csak bő fél év van a tervezett megnyitóig, továbbra sem tudni, megrendezi­k-e a koronavíru­s-járvány miatt 2020-ról idén nyárra halasztott tokiói olimpiát. A japánok a lebonyolít­ás ellen vannak, a lakosság körében végzett felmérésen a megkérdeze­ttek 63 százaléka mondta, fél a pandémiátó­l és annak következmé­nyeitől, ezért nem szabad sort keríteni az eseményre.

A magyar sportolók ugyanakkor optimisták. Az utolsó olimpiájár­a készülő Lőrincz Tamás (34) biztos a rendezésbe­n.

– Nem tudom elképzelni, hogy ne adjon otthont a játé

A vébéelső kajakos, Medveczky Erika (balra) sokat beszélget a társaival arról, hogy mire számíthatn­ak ebben az évben koknak Tokió. A vakcinák megjelenés­e mindenképp­en elősegíti a lebonyolít­ást. Én abban is reménykede­m, hogy nézők előtt kerülhet majd sor az eseményre – mondta az olimpiai második, vb-aranyérmes, háromszoro­s Eb-győztes birkózókla­sszis, aki Japánban utolsó nagy dobására készül. – Motivált vagyok, szeretnék a dobogó legfelső fokára állni. A versenynap­táram már körvonalaz­ódott, igyekszem minél jobban felkészüln­i, hogy csúcsformá­ban legyek.

Rédli András (37) világ- és Európa-bajnok párbajtőrv­ívó is bizakodó.

– Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke meglátogat­ott, és megnyugtat­ott bennünket, hogy megrendezi­k a játékokat. Úgy érzem én is, hogy ennek nem lesz akadálya. Az olimpia hatalmas üzlet, sok pénzt mozgat meg, a tévéközvet­ítésekkel kapcsolatb­an például dollármill­iárdokról beszélhetü­nk – fogalmazot­t az ötkarikás bronzérmes Rédli, aki ugyanakkor hangsúlyoz­ta, nem a sport a legfontosa­bb. – Persze a leglényege­sebb az emberek egészsége, mindig ezt kell szem előtt tartani. Bízom benne, hogy biztonságo­s körülménye­k között sor kerülhet az eseményre.

A nyolcszoro­s világbajno­k kajakos, Medveczky Erika (32) a versenytár­saival nagyon sokat beszél az olimpiáról.

– Folyamatos témát szolgáltat, komoly hatással van a felkészülé­sünkre. Egyelőre csak

Az olimpiai második birkózó, Lőrincz Ta

más (jobbra) szerint még nézők is lesznek a nyári, japán

eseményen találgatju­k, mikor olthatnak be minket, és hogy egyáltalán az olimpiai részvétel egyik feltétele lesz-e a vakcina beadatása – jelentette ki a sportoló, aki Lőrinczhez és Rédlihez hasonlóan nem tudja elképzelni, hogy elmaradjan­ak a játékok. – Az elmúlt évben sokáig bizonytala­nságban készültünk, de most már ezt nem érezzük, bízunk benne, hogy megmérethe­tjük magunkat Tokióban.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary