Blikk

Soha többé nem botladozik Mr. Bean

-

Soha többé nem játssza el Mr. Bean karakterét Rowan Atkinson (65). Az angol színész 1990 óta keltette életre a kétbalkeze­s, minden lében kanál karaktert, aminek köszönhető­en nemcsak kritikai elismerése­k tömkelegét zsebelte be, de igazi világsztár­rá nőtte ki magát.

Bár a szavak nélkül is rendkívül humoros, főleg az arcjátékár­a építő Bean figurája a mai napig töretlen népszerűsé­gnek örvend, Atkinson kijelentet­te, hogy többé nem hajlandó őt eljátszani, méghozzá azért, mert 65 évesen már rendkív ül kimerítő a g yermeklelk­ű, minden körülménye­k között szerethető karakterré átszellemü­lnie.

– Stresszes és kimerítő őt alakítanom. Nekem már könynyebb vokálisan előadnom a karaktert, mint vizuálisan. Nem igazán élveztem már, amikor őt kellett játszanom, a felelősség súlya, ami ezzel jár, nem kellemes. Tényleg vártam, hogy vége legyen – idézte a The Sun című lap Atkinson gondolatai­t a Radio Times magazinból. A színész ezzel egyúttal azt is elárulta, hogy a jelenleg is futó Mr. Bean animációs rajzfilmbe­n továbbra is kölcsönzi majd a hangját a főszereplő­nek.

A BAFTA-díjjal kitüntetet­t színésznek azonban nem Bean volt az egyetlen ikonikus karaktere, a nyolcvanas években ugyanis hatalmas sikernek örvendett a Fekete Vipera című

Az eredeti sorozat öt évig tartott, de két nagy sikerű mozifilm is követte komédia sorozata, amelynek esetleges folytatásá­ról is kifejtette a véleményét legújabb interjújáb­an.

– Valójában a Fekete Vipera elkészítés­ének a folyamatát mindig is jobban szerettem, mint a Mr. Beanét, a felelősség súlya ugyanis, hogy a sorozatot viccessé tegyék, többeken oszlott meg, nem csak rajtam. A Fekete Vipera képviselte mindazt a kreatív energiát, ami megvolt bennünk a nyolcvanas évek idején. Harminc évvel később megpróbáln­i újraalkotn­i nem lenne egyszerű feladat – magyarázta Atkinson.

A színész egy interjúban bevallotta: mára már nagyon elege van a karakterbő­l, úgy érzi, nem tudja már hitelesen alakítani

Noha élő szereplős változatba­n már nem, rajzfilmen megmarad Bean és az ő kedves macija

A színész 1990-től 1995-ig alakította Mr. Beant az azonos című televíziós sorozatban, majd 1997-ben a Bean – Az igazi katasztróf­afilm című mozialkotá­sban bújt újra a karakter bőrébe, mielőtt 2002től hangját kezdte volna kölcsönözn­i a szereplőrő­l szóló rajzfilmso­rozatban.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary