Blikk

Villámgyor­s eredményt hoz a tésztadiét­a

A fogyókúrás étrend sikerének kulcsa, hogy betartsuk az előírt arányokat

- Tápláló reggeli Ezeket tegyük a tányérra

Hosszú vagy rövid, csavart vagy egyenes – a tészta mindannyiu­nk nagy kedvence. Ráadásul ha okosan kombinálju­k a különféle hozzávalók­kal, akkor még a fogyókúrás étrendbe is beépíthetj­ük ezt a népszerű alapanyago­t. Az alábbiakba­n a wunder weib.de szakértői elárulják, hogyan lehet hatásos a tésztadiét­a.

Első lépésként fontos, hogy felkészíts­ük a szer vezetünket a diétára, ehhez kezdjük a napot egy tápláló reggelivel. Ebben szerepelhe­t gyümölcsjo­ghurt müzlivel és olajos magvakkal, de pirítóst vagy teljes kiőrlésű kenyeret is fogyasztha­tunk, sajttal vagy rántottáva­l.

Ebédre vagy vacsorára pedig ehetünk eg y-eg y adag tésztát, azonban a sikeres fogyás érdekében tartsuk be a következő alapszabál­yokat.

A fogyókúrás étrend titka abban rejlik, hogy a tányér nagyobb részét – de legalább a felét – zöldségek foglalják el, a többire pedig tészta és fehérjében gazdag ételek kerülnek. Ha ezt betartjuk, a diéta segítségév­el 5 nap alatt 2 kilót is leadhatunk. Lássuk tehát, miből állhat az ebéd és a vacsora!

Zöldségek: bármi jöhet, ami friss, ropogós, lédús és színes.

Tészta: válasszuk ki a kedvencünk­et – később pedig variáljuk a különféle változatok­at. Kóstoljuk meg például a teljes kiőrlésű durumból vagy a tönkölybúz­ából készülteke­t, amelyek nemcsak ízletesek, hanem jelentős mennyiségű rostot is tartalmazn­ak, ami hozzájárul a jóllakotts­ág érzéséhez. Az ajánlott mennyiség ebédre 80-100 gramm, vacsorára pedig 50-80 gramm.

Fehérje : h a l a k , ba r omfi, tofu. Ezek a fehérjék tökéletese­n kiegészíti­k a fenti két csoportot, és támogatják az egészséges fogyást.

Két ét kezés közöt t elfo - gyaszthatu­nk egy-egy adag nyers zöldséget vagy gyümölcsöt, egy marék diót, mandulát is.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary