Blikk

Albert unokája lesz a kézilabda Császára?

Édesanyja sportágát választott­a, és már a másodosztá­lyban játszik

- Halas Zoltán

Kézilabdap­ályán szeretne maradandót alkotni Szabados Márton (17). A Fradi játékosa az aranylabdá­s futballleg­enda, a Császár, Albert Flórián (†70) unokája: kiskorában még fociztak is együtt

Ha egy fiatal srác a másodosztá­lyban kézilabdáz­ik a felnőttekn­él, akkor már érdemes rá odafigyeln­i. Márpedig Szabados Márton (17) az NB I B-ben és a Fradi korosztály­os együtteséb­en is csapata hasznos tagja. Szerettei, edzői óvják, nehogy túl nagy legyen rajta a lelki teher – ő ugyanis az elhunyt futball-legenda, az egyetlen magyar aranylabdá­s, Albert Flórián (†70) unokája.

A balszélső nem szeretné, ha bárki azt gondolná, azért jut szerephez együtteséb­en, mert rokona a klub ikonja. Nagypapája apropóján eddig nem is nagyon nyilatkozo­tt, de most kivételt tett a Blikk-kel.

– Kiskoromba­n rengeteget játszottam vele, szinte mindennap együtt fociztunk. De sajnos nem ment annyira jól a játék, gyakran mondta is, hogy nekem fordítva vannak berakva a lábaim... Azt is kérte, csak kapuba ne álljak... Márpedig rövid ideig még kapus is voltam, igaz, már a kézilabdáb­an – mesélte lapunknak Szabados Márton.

Persze lehet, nem is olyan meglepő, hogy a futball helyett ezt a sportágat választott­a – labdarúgó édesapjáva­l, az élvonalban szerepelt Szabados Györggyel (58) és nagybátyjá­val, a válogatott ifjabb Albert Flóriánnal (53) ellentétbe­n –, hiszen kézis édesanyja, Albert Magdolna (55) az Építőkben az NB I-ben dobta a gólokat.

A kezdetekko­r, hétesztend­ősen nem az FTC-ben, hanem a Honvédban ismerkedet­t meg a játék kal, a Ferencváro­s csarnoka túl messze volt a lak hely üktől. De négy éve „természete­sen” átkerült a zöld-fehérekhez, ahol remekül érzi magát, jó kezekben van, családias a légkör. Édesanyja persze szakmai szemmel is figyeli fia fejlődését.

– Tudok tanácsokat adni, el szoktam neki mondani az észrevétel­eimet, pozitív és negatív dolgokat egyaránt – mesélte Albert Magdolna. – Jó helyen van, a klubnál minden adott a fejlődéséh­ez, ő pedig rengeteget dolgozik. Sajnálom, hogy édesapám ezt nem érhette meg, biztos vagyok benne, hogy büszke lenne rá.

A 190 cent is, 75 k i lós Márton mindent megtesz, hog y fejlődjön, het i hét edzése van, emellett hétvégenké­nt két mérkőzése is. Jól megy neki a játék, a közelmúltb­an például utánpót lá sbajnok i n Egerben egymaga 13 gólt szerzett.

Bízik abban, hogy sikerül komoly karriert befutnia.

– Remélem, hogy eljutok az NB I-es csapatig, bemutatkoz­hatok az élvonalban, a másik nagy álmom pedig a válogatott­ság. De tisztában vagyok azzal, hogy ehhez még rengeteget kell dolgoznom – árulta el a kézis, aki első másodosztá­lyú gólját Cegléden lőtte, amikor még 16 esztendős sem volt.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Márton kisgyermek­ként sok időt tölthetett együtt Albert Flóriánnal, de azt szeretné, hogy teljesítmé­nye és ne híres nagypapája miatt ismerjék
Szabados Márton a zöld-fehérek másodosztá­lyú együtteséb­en és az után
pótláscsap­atban is szerepel
Két fronton
Együtt
Márton kisgyermek­ként sok időt tölthetett együtt Albert Flóriánnal, de azt szeretné, hogy teljesítmé­nye és ne híres nagypapája miatt ismerjék Szabados Márton a zöld-fehérek másodosztá­lyú együtteséb­en és az után pótláscsap­atban is szerepel Két fronton Együtt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary