Blikk

Végleg leszámolt a Viszkis a viszkivel

Rájött, hogy lerom lott a kondija, így nyugdíjazt­a az alko holt, helyette erősít

-

Letette a poharat Ambrus Attila! A Viszkis rablóként elhíresült egykori bűnöző korábban nem vetette meg a jófajta italt, amelyről gúnynevét is kapta, ám az új évben leszámolt a poharazgat­ással. Rájött, leromlott a kondija, így

inkább edzésbe állt, és száműzte az alkoholt az életéből

ESZTERGOM — Gyakorlati­lag már csak a családjána­k él Ambrus Attila (53), pedig a korábban a Viszkiskén­t elhíresült egykori bankrabló nem vetette meg a jó italokat. Az egykori jégkorongo­zó 1993 és 1999 között 30 pénzintéze­tet rabolt ki, majd rács mögé került. Tizenhárom év után szabadult, jó útra tért, kitanulta a keramikus szakmát és abból tartja el a családját, ám egykori védjegyét, a jóféle viszkit szabadulás­a után sem vetette meg. Egészen mostanáig! A tavaly a TV2-n futott Farm VIP-ben szereplő Ambrus ugyanis a műsorban ráébredt, megromlott a kondija, ezért életmódot váltott, újra edzésbe állt és a poharat is letette.

– Rá kellett jönnöm, hogy a kondim már egyáltalán nem olyan jó, mint gondoltam. Ez egy kicsit elszomorít­ott, úgyhogy eldöntötte­m, ez így nem mehet tovább. Az utóbbi időben komoly nyomás volt rajtam, iszogattam is, aminek véget kellett vetni. A pálinkát sose bírta a májam, hamar megárt, ezért nem is főztem, pedig a sok gyümölcsöm­ből megtehette­m volna, de én inkább maradtam a viszkinél. A bourbont és a japán párlatokat szerettem, de ennek vége, a piát nyugdíjazt­am, már nem viszkizik a Viszkis – jelentette ki a Blikknek Ambrus Attila.

Helyet te i n k ább edzésbe állt, hogy visszaszer­ezze a kondiját, és még egy sajátságos terheléses tréninget is kitalált magának.

– Anna lányom má r 14 k i ló, íg y vele a hátamon szoktam túrázni a B ö rzsönyben, emellett a börtönben hosszú évekig csinált, saját testsúlyos légiós edzést is újrakezdte­m – mesélte Ambrus, akinek a járvány ellenére van munkája. – A nap jelentős részében a műhelyben vagyok, szerencsér­e sok rendelésem van. Nem tudom, mikor áll vissza a régi rend, de így is akad feladat bőven, sokan vannak nálam rosszabb helyzetben.

Ambrus egy felvidéki mester segítségév­el új kollekciót is tervezett, amelynek első darabjai hamarosan elkészülne­k.

– Hu s z on h a r m a d i k át ól , szombatonk­ént megint kint leszek a dunaharasz­ti piacon. Olyankor hajnali háromkor kelek, de örülök, hogy a termelői piac nyitva maradt – mondta az egykori bankrabló, aki tavasztól gyümölcsös­ében is megkezdi a munkát. – Az életem értelme a családom, a legnagyobb ajándék pedig a kislányunk. Neki akarok erkölcsile­g és anyagilag mindent megadni, amihez még sokáig jó kondiban kell lennem!

 ??  ??
 ??  ?? Cipeli
Anna Ambrus Attila szeme fénye, együtt járják az erdőt, a kislány a Viszkis hátán utazik
Cipeli Anna Ambrus Attila szeme fénye, együtt járják az erdőt, a kislány a Viszkis hátán utazik
 ??  ?? Ambrus állítja, a koronavíru­s ellenére nincs oka panaszra, el tudja tartani a családját mint keramikus
Dolgozik
Ambrus állítja, a koronavíru­s ellenére nincs oka panaszra, el tudja tartani a családját mint keramikus Dolgozik

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary