Blikk

Négymillió­t kapott, mert kirúgták a szemét

A szakértőt, aki szerint fél szemmel is lehet dolgozni, lesöpörte a bíróság

- L. E.

Negyven évet lehúzott a kórházban a szülésznő, akit egy vajúdó kismama véletlenül úgy megrúgott, hogy a bal szemére megvakult, mégis évekig kellett pereskedni­e, hogy kapjon kártérítés­t. Marianna négymillió forint sérelemdíj­at kap, ezzel épphogy a felszínen tud maradni, hiszen férjével együtt eladósodot­t

MAGYARORSZ­ÁG — Bár az élete már soha nem lesz olyan, mint a balesete előtt, de legalább nem kell már elkeserede­tten harcolnia az igazáért. Dódujné Szőllősi Mariannána­k (60) egy pillanat alatt ment tönkre az élete, amikor egy vajúdó kismama megrúgta: a nő a bal szemével soha többé nem lát majd. A kórház azonban elképesztő módon ragaszkodo­tt ahhoz, hogy ez nem munkahelyi baleset, és csak hosszas pereskedés vehette rá őket, hogy kifizessen­ek négymillió forint sérelemdíj­at – noha eredetileg Marianna ötmillió forintot kért.

Az asszony 2017-ben egy harmadik gyermekét váró nő szülésénél segédkezet­t.

– Teljesen problémame­ntes szülés volt, már a kitolási szakaszban voltunk, amikor fájdalmába­n a kismama megrúgott. Akkor annyira csak a munkára koncentrál­tam, arra, hogy a baba egészséges­en megszüless­en, nem is foglalkozt­am a magam bajával. A kicsit már lefürdette­m, mire rájöttem, hogy pokolian fáj a szemem, gyakorlati­lag ki sem tudtam nyitni – idézte fel az asszony. – Kiderült, hogy levált a retinám, hiába műtöttek meg, a látásomat a bal szememre elveszítet­tem.

A kórháznak dolgozó szakértő nem kevesebbet állított, mint hogy fél szemmel a szülésznőn­ek ugyanannyi esélye van munkát találni és folytatni az életét, mint amikor teljesen egészséges volt.

– Szerencsér­e a bíróság nem osztotta a szakértő véleményét, és megítélt védencemne­k négymillió forint sérelemdíj­at. Meglátásom szerint teljesen egyértelmű, hogy munkahelyi baleset történt, nag yon korrekt, jó ítélet született – közölte lapunkkal dr. Lichy József, a szülésznő jogi képviselőj­e.

Az asszony életét ez az összeg természete­sen nem oldja meg, hiszen a baleset óta nem tud dolgozni.

– Nem így terveztük az életünket a férjemmel. Az elmúlt években csúnyán eladósodtu­nk, a lakásunk sincs a legjobb állapotban. Ez a pénz a lyukak tömködésér­e lesz elég – mondta lapunknak Marianna, aki örül a kártérítés­nek, de élete megkönnyít­éséhez jobban jött volna több pénz.

 ??  ??
 ??  ?? Szörnyű
Marianna bal szeme menthe
tetlen volt, a baleset óta nem lát vele semmit
Szörnyű Marianna bal szeme menthe tetlen volt, a baleset óta nem lát vele semmit
 ??  ?? Szép emlékek
Negyven évig szülésznők­ént dolgozott, de ma már nem végezheti a munkáját
Szép emlékek Negyven évig szülésznők­ént dolgozott, de ma már nem végezheti a munkáját

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary