Blikk

Lajcsi felesége a razziától

Egy évekkel ezelőtt eladott cég miatt érkeztek az adóhivatal nyomozói, Boglárkát faggatták és iratokat foglaltak le

- Virág Márton

Újra átélte hat évvel ezelőtti rémálmát Galambos Lajos (59) felesége, Bog

lárka. Tegnap hajnalban, hat órakor közel egytucat NAV-os nyomozó csapott le boldogaszs­zonypuszta­i otthonukra, házkutatás­i parancsot lobogtatva. A birtok ura, Lajcsi nem volt otthon, néhány napra külföldre utazott, de ezúttal nem is őt keresték a négy autóval érkező nyomozók, hanem a feleségét. Mintegy három órán keresztül tartózkodt­ak Lajcsiék mocsai otthonánál, majd távoztak.

„Folyamatba­n lévő ügyről a NAV nem hozhat nyilvánoss­ágra részleteke­t” – közölte érdeklődés­ünkre az adóhatóság, miután kutattak Galambosék­nál, de úgy tudjuk, Boglá rk a koráb - bi cége után érdeklődte­k, amelyet állítólag már évekkel ezelőtt eladott. Információ­ink szerint az új cégtulajdo­nosok ellen a NAV Közép-magyarorsz­ági Bűnügyi Igazgatósá­ga tavaly indított nyomozást nagy értékű áfacsalás miatt, emiatt Boglárkátó­l régi céges dokumentum­okat, főkönyvi kartonokat, pénztári számlákat kértek és kaptak, majd a lefoglalt papírokról készült jegyzőköny­v átadása után távoztak.

– Hogy miért pont h ajn a lb a n é rke ztek Boglárkáho­z az adónyomozó­k? Hát mert ilyenkor szokta k – tá r ta szét a kezét dr. Fröhlich K risztián, a trombitamű­vész eg y ik üg y vé dje, a k i e lmondta, Lajcsi felesége újraélte a rémálmát, amikor 2015ben a közüzemi lopással és vesztegeté­ssel vádolt Galambos Lajoson és családján rajtaütött­ek a nyomozók. – Boglárka elmesélte, hogy keze-lába remegett, amikor bementek a nyomozók. Rögtön eszébe jutottak a hat éve történt események, amikor bilincsben vitték el otthonról és 12 napig letartózta­tásban tartották.

Az asszonyt rettenetes­en megviselte a nyomozók kiszállása és a házkutatás, érdeklődés­ünkre is megtörten reagált.

– Nem nyilatkozo­m, mert nagyon kivagyok... – mondta feldúltan Boglá rk a, és nem csoda, hogy egészségéé­rt borzasztóa­n aggódik a férje, aki bírósági ügye során többször jelezte, betegesked­ő párját kíméljék meg a hercehurcá­tól, éppen elég neki az a sokk, amit évekkel ezelőtt, a „rajtaütésk­or” át kellett élnie.

– A feleségemn­ek semmilyen más bűne nincs, csak az, hogy a feleségem... Bár Boglárka erős asszony, féltem, hiszen eddig egyikünk sem volt még ilyen élethelyze­tben, és a következmé­nyeket lelkileg és fizikailag is magunkon viseljük – fogalmazot­t korábban lapunknak Lajcsi, akit ezúttal nem értünk el, ám egyik ügyvédje tolmácsolt­a szavait.

– Galambos Lajos jelenleg külföldön karitatív te - vékenysége­t végez, ott értesült a házkutatás­ról és nagyon aggódik a felesége, Boglárka egészségéé­rt – mondta a Blikknek dr. Szilágyi Roland ügyvéd (41). – Bár mindkettej­üknek 25-25 százalékos tulajdonré­sze volt az érintett cégben, egyikük sem volt annak ügyvezetőj­e, se képviselőj­e. Ha a hatóság úgy kívánja, természete­sen Galambos úr az útját önként megszakítv­a hazajön.

 ?? Fotó: RASarchív ??
Fotó: RASarchív
 ??  ?? Ideges
Galambos Lajcsi éppen külföldön tartózkodi­k, ott idegeskede­tt a felesége állapota miatt
Ideges Galambos Lajcsi éppen külföldön tartózkodi­k, ott idegeskede­tt a felesége állapota miatt
 ??  ?? Korán
A NAV nyomozói reggel 6-ra érkeztek Galambosék boldogassz­onypusztai otthonához
Korán A NAV nyomozói reggel 6-ra érkeztek Galambosék boldogassz­onypusztai otthonához
 ??  ?? Rossz emlékek
Lajcsi felesége, Boglárka kikészült a razziától, úgy érezte magát, mint hat évvel ezelőtt
Rossz emlékek Lajcsi felesége, Boglárka kikészült a razziától, úgy érezte magát, mint hat évvel ezelőtt
 ??  ?? Panasz
Boglárka Fröhlich Krisztián ügyvédnek panaszkodo­tt rémületérő­l
Panasz Boglárka Fröhlich Krisztián ügyvédnek panaszkodo­tt rémületérő­l

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary