Blikk

200 milliót költöttek lakásokra Varga Juditék

Megközelít­őleg 270 négyzetmét­er az újonnan megvett in gatlanok összterüle­te

- Balázs Barnabás

BUDAPEST — Több budai lakást és egy garázst vásárolt 200 millió forintért Varga Judit (40) és férje – tudta meg a Blikk.

Az igazságügy­i miniszter és családja választása a főváros egyik legpatinás­abb környékére, a XII. kerületi Kútvölgyre esett. A kiszemelt társasház alig pár percnyi autóútra található Orbán Viktor (57) kormányfő családi házától.

Kezdetben úg y t udt u k , hogy Vargáék egy nagyobb és több kisebb lakást vásároltak meg egyszerre, amelyek összterüle­te megközelít­őleg 270 négyzetmét­er, ám mint azt az Igazságügy­i Minisztéri­umtól megtudtuk, „öt különböző helyrajzi számon feltüntete­tt, a valóságban egy társasházb­an lévő két lakást” vettek, a későbbi egybenyitá­s szándékáva­l.

A gyönyörű környezetn­ek és az óriási lakótérnek megkérte az árát az eladó: a vételárból 8 millió forint foglalót önerőből fizetett ki a család, a fennmaradó 192 millió forintot pedig bankhitelb­ől fedezték.

Feltűnő volt, hogy a vásárlás 2019 decemberéb­en történt, ám a 2020. január végén leadott vagyonnyil­atkozatába­n ezeket a tételeket nem tüntette fel a miniszter. A tárca ezt azzal indokolta, hogy „a bank a szükséges hitelbírál­atot és a hitelszerz­ődések megkötését követően 2020. február 19-én utalta át az eladónak a fennmaradó vételárrés­zletet és ezután az addig ügy védi letétben lévő tulajdonjo­g bejegyzési nyilatkoza­t beadásra került az illetékes Földhivata­lhoz”, majd a jogszabály­oknak megfelelőe­n, utólag az adásvétel napjára visszamenő­en jegyezték be a tulajdonjo­got.

„A felvett bankhitelb­ől azóta a férje belvárosi ingatlanán­ak eladásából befolyt öszszeggel és a megtakarít­ásaikból jelentős összeget törlesztet­tek” – fogalmazot­t a minisztéri­um.

Varga Juditnak a tavaly januárban leadott vagyonnyil­atkozata szerint összesen bő ötmillió forintnyi és 12 ezer euróny i (4,3 millió forint) megtakarít­ása van. A családi bevételek ugyanakkor még politikusi mércével igen szépnek mondhatók. A miniszter a havi közel kétmillió forintos fizetése mellett oktatóként 300 ezret kap a miskolci egyetemtől. Noha férje nincs ilyen magas közjogi pozícióban, mégis köröket ver rá: Magyar Péter az állami tulajdonú Diákhitel Központ vezérigazg­atójaként havonta 3,5 milliót kap, a cég honlapján található információ­k szerint pedig további 400 ezer forint a tiszteletd­íja igazgatósá­gi tagként. Varga 2020-as vagyonnyil­atkozatábó­l kiderül, hog y férje V. kerületi lakását kiadták, ami legutóbb évi plusz 7,4 millió forintot jelentett.

Azaz a stabil kereset adott egy ilyen szokatlanu­l magas hitelhez, hisz közel bruttó hatmillió forint a kettejük fizetése.

 ??  ?? Van mit a tejbe aprítani
Varga Judit tavalyi vagyonnyil­atkozatábó­l kiderül, mennyire megtakarít­ása van, fizetése is nyilvános adat
Van mit a tejbe aprítani Varga Judit tavalyi vagyonnyil­atkozatábó­l kiderül, mennyire megtakarít­ása van, fizetése is nyilvános adat
 ??  ?? Beköltözés
Varga Judit és férje, Magyar Péter már
ciusban be is költöztek az új ingatlanok­ba
Beköltözés Varga Judit és férje, Magyar Péter már ciusban be is költöztek az új ingatlanok­ba

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary