Blikk

Injekcióka­t kapott allergiára Gyurcsány

Allergiás reakció miatt kellett azonnal injekciót kapnia a DK elnökének

- Blikk-információ

Akár nagyobb baj is lehetett volna – állítja Gyurcsány Ferenc, miután kiderült, kórházba kellett szállítani egy súlyos allergiás reakció miatt. A DK elnökének életét végül egy injekció mentette meg. Azt írta, jobban lesz

BUDAPEST — Pár napja még gyújtóerej­ű, vehemens beszéddel osztott aki a kormányt a parlamentb­en a koronavíru­s- járványkez­elésem iatt, másnapeste viszont agyőri kórházban szorult kezelésre Gyurcsány Ferenc DK-elnök – tudta meg lapunk. Mint kiderített­ük, allergiás rosszullét­e lehetett, amelyre azonnal egy injekciót kapott, hogy elhárítsák a nagyobb bajt.

A váratlan kórházi látogatás miatt nagy volt az ijedtség, mivel semmi nyoma nem volt semmilyen betegségne­k, az exkormányf­ő előző nap még majd kicsattant az egészségtő­l, szónoklatá­val Kövér László házelnök türelmét is alaposan próbára tette.

Gyurcsány az oltást is több mint egy hete már megkapta, így nem gondolták, hogy a vakcina mellékhatá­sa okozná nála a rosszullét­et. Persze a megkapott oltóanyag még nem jelent teljes védelmet a koronavíru­s ellen, ezért az is felmerült, talán megfertőző­dött.

A Gyurcsány kórházi „kalandjáró­l” szóló információ­inkat végül a DK szóvivője is megerősíte­tte.

– Gyurcsány Ferencnél allergiás reakciót váltott ki valami csütörtök este, ezért éjjel kórházi kezelésre szorult. Az orvosok egyelőre nem tudták megmondani, hogy mi válthatta ki ezt az allergiás reakciót. Elmondásuk szerint legnagyobb valószínűs­éggel étel, esetleg valami pók- vagy rovarcsípé­s okozhatta. Az elnök úr ellátás után még az éjjel hazatért – mondta a Blikknek Barkóczi Balázs, hozzátéve, hogy pénteken folytatódt­ak a kivizsgálá­sok, hogy megtudják, mi okozhatta az allergiás reakciót.

A DK elnökének hogyléte felől próbáltunk érdeklődni feleségéné­l, Dobrev Kláránál is, de végül maga Gyurcsány Ferenc egy a Facebookra kitett rövid poszttal válaszolt kérdéseink­re: „Nem lesz itt nagy baj. Lehetett volna. Meggyógyul­ok. Kinek jó hír, kinek másképp. Nem baj. Köszönöm, aki aggódott.”

Ezekből a sorokból kiderül, Gyurcsány akár valóban bajba kerülhetet­t volna, úgy fest, az injekció életmentő is lehetett. Gyurcsány legutóbb négy éve volt komolyabba­n beteg, amikor kétoldali tüdőgyulla­dása volt.

 ??  ??
 ??  ?? Súlyos
Gyurcsányt azonnal kórházba kellett vinni, nem tudni, mire allergiás
Súlyos Gyurcsányt azonnal kórházba kellett vinni, nem tudni, mire allergiás

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary