Blikk

Csak a csend

-

A h i á n y, a gyász, a veszteség. Az első gondolatok ezek, majd marad csak a csend.

Törőcsik

Mari a barátom volt. Igaz, nem volt ez mindig így.

Amikor a hetvenes években a 25. Színház Cserepes Margit házassága című darabjában a férjét alakította­m, az ország legnagyobb színésznőj­ével ismerkedte­m meg. A Nemzeti Színházban az igazgatósá­gom alatt Mari a társulat tagja volt. Az első rendezésem­ben, a Buborékokb­an a játékmeste­rem volt. Egy kölcsönös tiszteletr­e épülő szakmai kapcsolat volt a miénk.

Aztán Velemre jött, én meg Szombathel­yen voltam színháziga­zgató és az idők során már nem az számított, hogy ő az ország nagy művésznője és én a tisztelője vagyok. Hanem van egy barátom Velemben, akit bármikor meglátogat­hatok, akinek nagyon örülök, ha beszélgetü­nk és szemmel láthatóan ő is boldog, ha elmegyek hozzá.

Nekem nem csak a nagy művésznőt volt alkalmam megismerni. Hanem egy nagyon kedves nőt, aki szeretett és aki felé nekem is volt alkalmam nagyon nagy tisztelett­el, hétköznapi szeretette­l fordulni. Rengeteg történetet mesélt el nekem és én is megoszthat­tam vele mindent. Úgy tartottam őt számon, mint egy hozzám helyileg és lelkileg közel lévő barátot. Mindig nagy örömet jelentett az, amikor meglátogat­tam és láttam, hogy felcsillan a szeme.

Ezt jelentette számomra a barátsága. Miközben a külvilág számára a találkozás­aink mindössze annyit jelentette­k, hogy Jordán nagyon jóban van Törőcsikke­l.

Azt kérem, hogy ebben a mondatban Jordán Tamás nevét mindig írják maximum 12-es nagy

Törőcsik ság ú bet űvel, a

Mariét

pedig 20-assal.

 ??  ?? színművész
JordánTamá­s
színművész JordánTamá­s

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary