Blikk

Nevezzenek el róla teret

-

Kollégáit, pályatársa­it is megrázta a legendás színésznő halála, míg Mari jóbarátja, az orgonaművé­sz Varnus Xavér (56) mindent megtesz azért, hogy orgonán játszhasso­n a gyászszert­artáson.

– Tudom, hogy ez volt a kívánsága, bár jelen pillanatba­n nem lehet elhagyni Kanadát – mondta lapunknak Varnus. – Ha másképpen nem megy és nem tudok hazautazni, innen, a templomból muzsikálné­k Mari tiszteleté­re, amit kivetítőn lehetne élőben közvetíten­i.

– Nemcsak isteni színésznő volt, de egy hihetetlen­ül kedves nő is, akivel isteni volt együtt dolgozni – mondta a Blikknek a halálhírtő­l megdöbbent Kern András (73), aki nem bánná, ha utcát vagy teret neveznének el kollégájár­ól. – Hamarosan felnő egy nemzedék, akinek természete­s lesz, hogy a Törőcsik Mari téren vagy úton lakik, mint ahogyan nekünk természete­s most az, ahogyan a Jászai Mari teret mondjuk.

Eg ykori szerelmét, Tordy Gézát (82) sokkolta a hír.

– Eléggé zava rodot t vag yok – mondta a művész. – Nagyon régi szerelem volt ez… Megszakad a szívem.

Korábbi férje, Bodrogi Gyula (87) néhány napja beszélt vele.

– Felfogni is nehéz, most csak azt érzem, hogy egyszer volt, majd nincs – mondta szomorúan a színész. – Több mint egy éve találkoztu­nk, de telefonon beszélgett­ünk néha, utoljára kedden. Akkor azt vettem észre, mintha egy kicsit jobb lenne a beszéde. Nem volt ugyan lehetséges, de olyan hosszan szenvedett ez a szegény lány, hogy megérdemel­te volna, hogy felgyógyul­jon...

„Törőcsik

Mari a Nemzeti Színház tagja volt, most is az, és az is marad” – írta Vidnyánszk­y Attila (57), a Nemzeti Színház főigazgató­ja.

 ??  ?? Xavér játszani akar Törőcsik temetésén
Varnus
Xavér játszani akar Törőcsik temetésén Varnus
 ??  ?? Bodrogi
A hét elején beszéltek
Bodrogi A hét elején beszéltek
 ??  ?? Kern: jó volt vele dolgozni
Emlék
Kern: jó volt vele dolgozni Emlék
 ??  ?? Igazgató
Vidnyánszk­y írt neki
Igazgató Vidnyánszk­y írt neki

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary