Blikk

Kövesden az edző kapja a legtöbb lapot

A tréner elismeri, hogy heves vérmérsékl­etű, de reméli, infarktust azért nem kap majd a padon

- Blikk-információ

MEZŐKÖVESD — Pintér Attiláról (54) köztudott, hogy vehemens, mindig ezer fokon ég csapata mérkőzései alatt, az idei szezonban mindez sárga lapjai számában is megmutatko­zik. A labdarúgó-NB I-ben nyolcadik helyen álló Mezőkövesd­nél ugyanis az a furcsa helyzet állt elő, hogy a gárdából a legtöbb figyelmezt­etést nem valamelyik játékos, mondjuk, egy kőkemény védő kapta, hanem a vezetőedző!

A korábbi szövetségi kapitány az Újpesten elszenvede­tt 3-0-s vereség alkalmával szezonbeli nyolcadik (!) sárga lapját gyűjtötte be reklamálás­ért, ezzel pedig a „házi ranglistán” megelőzte együttese hátvédjét, a hét alkalommal figyelmezt­etett Farkas Dánielt (28). Pintér ráadásul csak novem

berben, a 10. fordulót követően vette át a gárda irányításá­t Kuttor Attilától (50), azaz 19 bajnokin sikerült ennyiszer magára haragítani­a a bírókat.

Az NB I összes futballist­ája közül is csak négyen kaptak ebben a szezonban több sárgát a kövesdi edzőnél. Az MTK játékosa, Sebastián Herrera (26) 11 lappal vezeti a dicstelen listát, míg három focistának (Szolnoki Roland, Ivan Lovric, Lenzsér Bence) 9-9 sárgája van.

Pintér az öt sárga lap után járó automatiku­s eltiltás miatt a Budafok elleni mérkőzést ki is kellett hagyja a 26. fordulóban, emiatt azonban nem bátortalan­odott el – azóta a Mezőkövesd mindhárom bajnokiján, a Puskás Akadémia, a Kisvárda és legutóbb az Újpest ellen is „besárgult”. De bizonyára sokan emlékeznek a Paks elleni, márciusi 2-2-es meccsre is, amelyen a szintén heves természetű Bognár Györggyel (59) került szembe – Pintér akkor is sárgát kapott, míg kollégáját kiállított­ák.

– A játékvezet­őknek tizedmásod­percek alatt kell döntést hozniuk, aztán kiderül, hogy jól döntöttek-e, vagy sem. Nehéz a feladatuk nekik is, ahogy nekünk is. Mindenki azért dolgozik, hogy a magyar labdarúgás minél jobb legyen, ehhez partnernek kell lennünk. Nekem senkivel nincs semmi bajom, egyszerűen ilyen a vérmérsékl­etünk, remélem, nem fogunk szívinfark­tust kapni – mondta a paksi összecsapá­s után a tréner.

Szerettük volna megszólalt­atni a nem mindennapi statisztik­a kapcsán Pintért, a szakember azonban nem kívánt nyilatkozn­i.

Egyelőre nem jelenthetj­ük ki, hogy lehetnek nézők az Eb-meccseken

Dieter Reiter polgármest­er a járvány miatt nem garantálja, hogy a foci-Eb müncheni meccsein lehetnek szurkolók

 ??  ?? Nyolcadik
Pintér az Újpest elleni meccsen kapta nyolcadik sárgáját
Vehemens
Pintér Attila több sárgát gyűjtött be a kispadon, mint a legkeménye­bb védői a pályán
Nyolcadik Pintér az Újpest elleni meccsen kapta nyolcadik sárgáját Vehemens Pintér Attila több sárgát gyűjtött be a kispadon, mint a legkeménye­bb védői a pályán
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary