Blikk

Donorként menti meg rokona életét Marsi Anikó

Nehezen viseli a tévés fiai hiányát, de egyik családtag ja szörnyű kórban szenved, és most neki kell segítenie

-

BUDAPEST — A Tények műsorvezet­ője, Marsi Anikó (46) ritkán nyilatkozi­k magánéleté­ről, a Blikk-kel azonban most kivételt tett. Tisztázni szeretné a körülötte keringő pletykákat, ezért őszintén vallott az életében zajló drámáról, amiért fájó szívvel ugyan, de fiait is nélkülözni­e kellett egy időre.

Anikó megdöbbent­ő őszinteség­gel mesélt arról a családi tragédiáró­l, ami miatt arra a döntésre jutott, hogy ezúttal nem tart gyermekeiv­el Dominikára, ahol jelenleg is zajlik a Palik László (59) által vezetett Exatlon Hungary harmadik évadának a forgatása.

– Eg y i k hozzát a r tozómnál rosszindul­atú daganatot diagnoszti­záltak. Az orvostudom­ány jelenlegi állása szerint a betegség gyógyíthat­atlan, de egyetlen apró esély azért mégis van, a transzplan­táció. Kiderült, hogy én vagyok a legmegfele­lőbb donor, ezért abban az esetben, ha az orvos telefonál, azonnal indulnom kell – mondta Marsi Anikó.

– A továbbiakb­an erről senkinek sem szeretnék nyilatkozn­i, bőven elég megélni ezt a helyzetet, nemhogy beszélni róla. Nagyon nehéz napokat élünk meg mostanában, de bízunk a csodában és abban, hogy az orvostudom­ány képes lesz győzedelme­skedni a betegség felett. Én pedig itt vagyok és szeptember óta arra várok, hogy rendelkezé­sre álljak, ha kell. Emiatt hoztam meg azt a fájó döntést is, hogy elengedem a fiúkat Lacival Dominikára. Hiszen amikor kiderült, hogy én vagyok a legmegfele­lőbb donor, azonnal tudtam, hogy nekem most itthon kell maradnom – mondta könnyeivel küszködve Anikó, aki szerencsér­e nemrég engedélyt kapott az orvosoktól arra, hogy ugyan csak nagyon rövid időre, de meglátogas­sa fiait.

– A fiúk tudják, hogy miért kellett távol maradnom tőlük. Tudomásul vették és el is fogadták. Mindennap beszélünk és beszámolun­k egymásnak arról, hogy kivel mi történik, szerencsér­e még látjuk is egymást, hála az okostelefo­noknak – jegyezte meg a Tények műsorvezet­ője, majd hozzátette, hogy jelenleg is készenlétb­en van, ha esetleg megszólaln­a a telefon, hogy mennie kell.

– Az elmúlt időszakban sok vizsgálato­n átestem én is, hogy kiderítsék alkalmas vagyok-e donornak. Illetve mielőtt kiutaztak volna a fiúk Dominikára, igyekeztem annyi időt velük lenni, amennyit csak tudtam. Nem olyan régen pedig egy kis időt tölthettem velük, emiatt volt, hogy ritkábban láthattak a képernyőn a nézők – mondja Anikó, akinek ennek ellenére nap mint nap egyre jobban hiányoznak a gyermekei.

– Rossz egyedül lefeküdni és felkelni. Nagyon hiányoznak a fiaim és most már nemcsak én, de Vince és Vilmos is visszafelé számolja a napokat, amikor újra találkozha­tunk – mondta elérzékeny­ülve a Tények műsorvezet­ője. – Nyilván ez nem ideális állapot egy házasságho­z, hogy évek óta időről időre országhatá­rok választana­k el minket egymástól. De most jelenleg ez foglalkozt­at a legkevésbé. Sokkal fontosabb az életemben az, hogy rendelkezé­sre álljak bármelyik pillanatba­n, ha az orvosok azt mondják, hogy indulnom kell a kórházba donornak.

 ??  ?? Várnia kell
A tévés arra vár, mikor szól neki a daganatos betegségge­l küz
dő családtagj­ának orvosa, hogy induljon a kórházba
Várnia kell A tévés arra vár, mikor szól neki a daganatos betegségge­l küz dő családtagj­ának orvosa, hogy induljon a kórházba

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary