Blikk

FTC-aranyünnep az Újpest ellen?

- Blikk-információ

BUDAPEST — Pontszerzé­se esetén az ősi rivális Újpest el len ü n nepel het i 32. bajnoki címét a mai (M4, 20) fővárosi derbin a Ferencváro­s labdarúgóc­sapata! Az NB I örökrangad­ója idén duplán különleges lehet a zöld-fehér címvédőnek, hiszen a riválist legyőzve vagy eg y döntet len nel már biztosan aranyérmes lenne, három fordulóval a szezon vége előtt.

Szerhij Rebrov (46) együttesén­ek erre már a hét végi, Kisvárda elleni összecsapá­son is meglett volna az esélye, de csak 0-0-ra végzett, míg az elsőségért matematika­ilag még versenyben lévő Puskás Akadémia nyerni tudott az MTK ellen (3-0). A Fradival korábban a Bajnokok Ligáját is megjáró, négyszeres magyar bajnok Telek András (50) szerint nem lesz egyszerű dolga ma este sem egykori klubjának.

– Az ilyen meccseken nem nagyon lehet kiindulni az előző fordulókba­n mutatott teljesítmé­nyből, de mivel Rebrov mester a hét végi nyilatkoza­tában nehezménye­zte, hogy a fiúk nem tettek meg mindent a sikerért, a derbire biztosan fel fogja tüzelni a játékosait – mondta lapunknak a korábbi hátvéd. – Természete­sen különleges lenne a legfőbb rivális legyőzésév­el ünnepelni a bajnoki címet. Azt várom, hogy esélyeskén­t dominál a Fradi, de az utóbbi időben az Újpest is egyre jobb játékot mutatott, várhatóan kemény öszszecsap­ás lesz.

Az biztos, hogy a Groupama Arénába az Újpest nem rossz formában érkezik: a múlt héten búcsúztatt­a a Magyar Kupa elődöntőjé­ben a Kisvárdát (1-0) és bejutott a fináléba, majd hét végén, a bajnokságb­an a Mezőkövesd­et 3-0-ra győzte le.

 ??  ?? Élmény
Telek szerint a nagy rivális legyőzése szebbé tenné az ünnepet
Élmény Telek szerint a nagy rivális legyőzése szebbé tenné az ünnepet

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary