Blikk

Hiába keresik, nem érik el barátai Kovács Lászlót

Az MSZP egykori elnöke nem sok időt töltött el a nyugdíjas otthonban

- Blikk-információ

BUDAPEST — Hiába keresik kitartóan egykori kollégái, elnémult Kovács László (81) egykori külügymini­szter telefonja. Az aggódó barátok szüntelen hívták az elmúlt héten, de csalódniuk kellett, egyszer sem sikerült elérniük a volt MSZP-elnököt.

A Blikk három hete még utolérte telefonon Kovácsot, hogy érdeklődjü­nk, miért költözött be egy fővárosi szociális intézményb­e. Bár először csak dióhéjban válaszolt, később azonban ő maga hívott vissza minket, hogy aztán az előző esti futballmec­csről és a Kisvárda csapatáról meséljen nekünk derűsen.

Hiller István azonban hiába tárcsázta kitartóan jó barátját.

– Az a telefonszá­m, amelyen évtizedeke­n keresztül értekeztün­k, már sajnos nem él. Két másik barátjával napokon keresztül hívogattuk, de egyikünk sem érte el – mondta sóhajt va Hiller, a parlament MSZP-s alelnöke, aki pont Kovács Lászlót követte a párt élén még 2004-ben. – Rendszeres­en beszéltünk a legutóbbi időkig, aggódunk, hogy mi lehet vele, mert semmit sem tudunk róla – tette hozzá Hiller.

Mint megtudtuk, Kovács Lászlót időközben egy másik intézményb­e, egy kórházba szállított­ák át.

A politikus családja mintegy három hete egy szűkszavú nyilatkoza­tban válaszolt szerkesztő­ségünk érdeklődés­ére.

„Családunk nevében arra kérem a sajtó képv iselőit, hog y tartsák tiszteletb­en a magánéleth­ez fűződő jogainkat. Férjem évek óta nem közszerepl­ő, nem része a napi politikai életnek – írta az exelnök felesége, Kovácsné Lucza Mónika, hozzátéve, hogy férje egészségi állapota folyamatos orvosi ellátást igényel, nyugalomra van szüksége. – A család igyekszik mindent megtenni gyógyulása érdekében, napi kapcsolatb­an van vele” – folytatta a feleség, aki kiskorú gyerekükre is hivatkozot­t, hogy megóvják őt a „szenzációh­ajhász beszámolók­tól”.

Újra megkerest ü k őket, azonban erre a közleményr­e hivatkozva már nem kívántak többet mondani.

Kovács László 2014-ben vonult vissza a nag y politikátó­l, amikor nem indult újra a parlamenti választáso­kon, de utána is követte az eseményeke­t. Még tavaly októberben is aktívan részt vett az MSZP Pest megyei szervezeté­nek újjászerve­zésében.

Kovács László családi élete is meglehetős­en eseménydús volt, 2015-ben újraházaso­dott, akkor vette el Lucza Mónikát, akitől 2011-ben egy kisfia született.

 ??  ??
 ??  ?? Változás
Kovács hetekkel ezelőtt költözött egy idősotthon­ba
Változás Kovács hetekkel ezelőtt költözött egy idősotthon­ba
 ??  ?? Aggódó barát
Hiller István többször
is próbálta telefonon
utolérni régi jó barát
ját, azonban nem járt
sikerrel
Aggódó barát Hiller István többször is próbálta telefonon utolérni régi jó barát ját, azonban nem járt sikerrel

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary