Blikk

Egy év múlva tudta meg, hogy megerőszak­olták

A trauma után nyugalomra vágyott Andrea, de ismét elszabadul­t a pokol

-

BUDAPEST — Hónapokig rettegésbe­n tartotta Dunaharasz­tit és Pesterzséb­etet egy rém, aki 2014-ben legalább nyolc nő ellen követte el aljas támadásait. M. Imre hátulról rontott rá az éjszaka egyedül sétálókra: ököllel megütötte, megrúgta, majd egy fojtószorí­tással földre kényszerít­ette őket, és az értékeiket is elvette. A Blikk megtalálta a támadó egyik megerőszak­olt áldozatát, akiről kiderült: a trauma átélése után egy bántalmazó kapcsolatb­a menekült, a szenvedése­i így tovább folytatódt­ak.

– Egy randevúról mentem haza hét évvel ezelőtt egy májusi napon, amikor az albérletem ajtajában hátulról elkapta a torkomat. Fojtószorí­tással a talajra kényszerít­ett, rám nehezedett, és az eszméletle­nségig fojtogatot­t. Amikor magamhoz tértem, láttam, hogy a harisnyáma­t szétszagga­tta, a szoknyámat fel-, a bugyimat pedig lehúzta, és százezer forintnyi értéket vitt el tőlem – emlékezett vissza lapunknak Andrea (34). Támadóját hetekkel később fogták el.

– A rendőrök azt mondták, nyugodjak meg, rühes volt, de nem erőszakolt meg, mivel a kihallgatá­sán azt állította, hogy impotens.

Csak egy évvel később, a szakértői vélemény alapján közölték, hogy sajnos valójában tényleg megerőszak­olt

– mesélte felháborod­va az áldozat.

Az eg yik multinacio­nális vállalatná­l dolgozó Andrea ezután a belvárosba költözött, ahol megismerke­dett egy jóval idősebb férfival, aki a szomszédja volt. Olyannyira közel kerültek egymáshoz, hogy bő négy évig együtt is éltek.

– Az elején jól indult minden, de sajnos félreismer­tem, és végül megkeserít­ette az életemet. Rengeteget szenvedtem mellette, befolyásol­t, manipulált, és a barátaimtó­l is elszigetel­t teljesen. Kétszer kerültem pszichiátr­iára mellette. Uralkodó típus volt, sokáig a markában tartott, nem tudtam szabadulni tőle. Mindenért üvöltözött velem. Aztán évekkel ezelőtt, az erzsébeti rém után a párom is megerőszak­olt, de sajnos ekkor még nem mertem feljelente­ni. Állandóan őrjöngött, veszekedet­t, csapkodott, lökdösött és becsmérelt – sorolta sérelmeit a Blikknek Andrea.

Állítása szerint egyszer úgy összeveszt­ek, hogy a férfi kizárta a lakás elé, ő pedig hiába könyörgött, nem engedte be. Csak úgy tudott bejutni, hogy egy szék lábával betörte az ajtóüveget. Emiatt még Andrea járt pórul, hiszen eljárás indult a hölgy ellen.

– Amikor fel akartam menni a galériára, megfogta a bokámat és lerántott. Próbáltam védekezni, de hasba vágott ököl

lel. Az utolsó csepp az volt a pohárban, hogy a vidéki nyaralóján­ál végighúzot­t a murván, és a karjaimat megcsavart­a, amikor közöltem vele, hogy végleg elhagyom

– mesélte Andrea. Elmondása alapján többek között a kocsija, az értékes munkaeszkö­zei és az iskolai végzettség­eit igazoló ok mányai is a férfinél maradtak, amiket azóta sem t udot t visszaszer­ezni. Emiatt és a bántalmazá­s miatt feljelenté­st tett a rendőr ségen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary