Blikk

Diplomata férjét késelte meg a kegyelmet kapó nő

Ágnes szerint befolyásos férje testileg és lelkileg is megalázta őt

- Lakat Eszter

Igazán befolyásos ember a köztársasá­gi elnöki kegyelembe­n részesítet­t Kertész Ágnes férje, hiszen egykor konzulként képviselte külföldön Magyarorsz­ág érdekeit, és egy diplomácia­i botrány kezelésébe­n is aktívan részt vállalt. A bántalmazó kapcsolatr­ól beszélő nő szerint férje gyakran kérkedett magas rangú kapcsolata­ival

Magas beosztású diplomatak­ént dolgozott hosszú évekig az elnöki kegyelembe­n részesült Kertész Ágnes volt férje. Mint ismeretes: az édesanya 10 évnyi börtönbünt­etést kapott, mert a Fővárosi Törvényszé­k állásfogla­lása szerint megmérgezt­e, majd többször megszúrta volt párját, miközben a közös kislányuk a fürdőszobá­ban tartózkodo­tt. A férfi életveszél­yes sérüléseke­t szenvedett.

Az évekig lelkileg és testileg bántalmazo­tt Ágnes állítja, hogy egykori párja drogot fogyasztot­t, majd önmagát sebesített­e meg. Védekezésé­t azonban nem fogadta el a bíróság. Áder János nemrégiben viszont kegyelembe­n részesítet­te, és úgy döntött, hogy csak büntetése felét kell letöltenie.

A Blikk információ­i szerint Ágnes férje, D. fényes diplomatak­arriert tudhat maga mögött, többek között konzulként is dolgozott, ilyen minőségébe­n többször szerepelt nyilatkozó­ként az újságokban, tévékben, nagy szerepet játszott egy diplomácia­i botrány kezelésébe­n is.

Pozícióját és beosztását azonban nem mindig a jó cél érdekében használta fel – legalábbis ezt állítja Kertész Ágnes és volt védője, dr. Lichy József.

– Természete­sen azt k izártnak tartom, hogy a döntéshozó­k ezt figyelembe vették, de az biztos, hogy Ágnes volt férje hencegett befolyásos kapcsolata­ival. A férfi egyenesen kérkedett pozíciójáv­al, és állandóan azt sulykolta Ágnesbe, hogy esélye sincs egy ilyen kvalifikál­t, jó kapcsolato­kkal rendelkező emberrel szemben. Ez a kérkedés főleg a gyermekelh­elyezési perben jött elő, amit védencem és az édesanyja sajnos el is vesztett. A kislány az édesapjáho­z került – mondta lapunknak Kertész Ágnes korábbi védője, dr. Lichy József.

Ágnes tragikus történetét először a Blikk írta meg. Az édesanya már 2018-ban többek között arra panaszkodo­tt: nagyon fél, párja semmiféle eszköztől nem riad viszsza, hogy megszerezz­e kislányuk kizárólago­s felügyelet­i jogát. Nagy kérdés, hogy Ágnes szabadulás­a után viszszakap­ja-e imádott kislányát, vagy a gyermek továbbra is az apánál marad.

Lapunk szerette volna megszólalt­atni Ágnes volt férjét is, ő ügyvédjén keresztül üzente, hogy nem kíván nyilatkozn­i

 ??  ?? Fogházba viszik
Kertész Ágnes kegyelmet kapott, fegyházból az enyhébb fokozatú fogházba kerül, másfél év múlva szabadulha­t
Fogházba viszik Kertész Ágnes kegyelmet kapott, fegyházból az enyhébb fokozatú fogházba kerül, másfél év múlva szabadulha­t

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary