Blikk

Sorscsapás! Szoboszlai kihagyja a foci-Eb-t

Az Európa-bajnokság halálcsopo­rtja így még félelmetes­ebb a tartalékos csapatnak

-

Két vezére nélkül várja a foci-Európa-bajnokságo­t a magyar válogatott. K iderült, sér ü lé s miat t kimarad a keretből az idén egy percet sem játszó legdrágább magyar focista, Szoboszlai Dominik, az pedig már korábban eldőlt, hogy Kalmár Zsolt sem futballozh­at

Nehéz feladat vár Marco Rossi szövetségi kapitányra. Kalmár Zsolt márciusi súlyos térdsérülé­se után újabb csapás érte az Európa-bajnokságr­a készülő válogatott­at: az olasz a támadójáté­k másik kulcsember­ére, s egyben a keret legértékes­ebb focistájár­a, Szoboszlai Dominikra sem számíthat a részben hazai rendezésű via

dalon. Nagy kérdés: a két ász hiányában ki lesz a csapat vezére a portugálok, a franciák és a németek elleni csoportmec­cseken?

A 25 millió euróra (8,6 milliárd Ftra) taksált Szoboszlai visszatéré­sében hiába bizakodtak a drukkerek, a keddi keretszűkí­téskor kiderült, nincs olyan állapotban, hogy ott legyen az Eb-n. Az idén egy percet sem játszott szeméremcs­ont-gyulladása miatt a német RB Leipzigben, de májusban már tréningeze­tt. Mivel a lipcseiek elengedték a válogatott edzőtáborá­ba, mindenki remélte, az Eb-re formába lendül – sajnos nem így lett.

– Nincs jó állapotban Dominik, akár csak kis időt sem tudna futballozn­i egy mérkőzésen – mondta kedden Rossi a kerethirde­téskor. – Fájdalmas, hogy nem játszathat­om az Ebn. Nem bánt kegyesen velünk a sors, sem őt, sem Kalmárt nem küldhetjük pályára. De én így is bízom a csapatomba­n.

Az Izland elleni pótselejte­zőn bombagóljá­val a válogatott­at az Eb-re „kilövő” Szoboszlai hiánya óriási érvágás, főleg úgy, hogy már korábban, az Andorra elleni vb-selejtezőn kidőlt Kalmár. A DAC középpályá­sa többször helyettesí­tette remekül Szoboszlai­t.

– Hasonló típusú játékosok nincsenek a keretben – véli a korábbi szövetségi kapitány, Várhidi Péter. – Rossi vél hetően azokna k szavaz biza lmat, akik már eddig is bizonyítot­tak, így K lei n hei sler L á szlónak mindenkép - pen fontos szerep jut majd, az elmúlt mecscseken is jól látta el a feladatát.

A vá logatot t at at korábba n szi ntén irányító Bozsik Péter szerint a nemrég az Egyesült Államokba szerződő Gazdag Dániel léphet a vezérek helyébe.

– Komolyabb szerephez juthat Gazdag, és Kleinheisl­ert is láttuk már gólt lőni. Persze egy az egyben nem lehet Szoboszlai­t és Kalmárt pótolni, szerkezeti változtatá­s kellhet – véli.

 ??  ??
 ??  ?? Gyulladás
Szoboszlai a válogatott­al edzett, de szeméremcs­ontgyullad­ás miatt ki kell hagynia az Eb-t
Térdsérülé­s
Kalmár az Andorra elleni vb-selejtezőn szenvedett térdsérülé­st
Gyulladás Szoboszlai a válogatott­al edzett, de szeméremcs­ontgyullad­ás miatt ki kell hagynia az Eb-t Térdsérülé­s Kalmár az Andorra elleni vb-selejtezőn szenvedett térdsérülé­st
 ??  ??
 ??  ?? Gondok
Marco Rossinak át kell alakítania a csapat játékát
Gondok Marco Rossinak át kell alakítania a csapat játékát
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary