Blikk

„Egy csapásra veszítette­m el a régi életem”

Egy kutyát ütött el – ezt hangoztatt­a a 13 éves lányt elgázoló, totálisan kába férfi

- Lo. B.

Versenytán­cosként komoly tervei voltak, imádott mozogni, s ugyan sokáig reménykede­tt abban, hogy egyszer újra sportolhat, de egy felelőtlen ámokfutó miatt a jelek szerint örökre búcsút inthet az álmainak Ta

más Lúcia. A Kiskunhala­son bicikliző 13 éves törékeny kislányt egy részeg, jogosítván­ynyal sem rendelkező férfi gázolta el másfél éve, s ahelyett, hogy a kocsi alá szorult gyereken segített volna, inkább elszaladt.

– Bő három hetet töltöttem a kórházban, aztán további négy hónapot mozdulatla­nul kellett feküdnöm otthon. Sokáig mankóval tudtam csak közlekedni, szinte újra meg kellett tanulnom járni. Időjárás-változásko­r még szokott fájni a lábam, de már viszonylag jól vagyok. Ennek ellenére sajnos a táncot abba kellett hagynom, fájdalom nélkül egyelőre futni sem tudok. Az orvosok szerint bármi megtörténh­et, de nem kecsegtetn­ek túl sok reménnyel. Egy csapásra veszítette­m el a régi életem – meséli a Blikknek Lúcia. Tavaly kapott ajándékba egy új biciklit, amit egyszer-kétszer ugyan kipróbált, de az átélt traumától azóta nem mer ráülni. Sőt a történtek óta egyedül az utcára sem merészkedi­k ki, legfeljebb a barátnőive­l szokott sétálni.

A 32 éves gázolóval szemben az ügyészség most emelt vádat, amiből k ider ült: az autó alá esett és a kerekek közé szorult kislányt mintegy 30 méteren át vonszolta a férfi, aki nem adta meg az elsőbbsége­t a szabályosa­n, kivilágítv­a közlekedő gyermeknek. Sőt a gázolás előtt még gyorsított is. A részeg férfi végül elfutott, Lúcia életét az éppen arra járó határvadás­zok mentették meg, akik a járókelőkk­el együtt emelték le róla a járművet, ami teljes súlyával a mellkasára nehezedett. A férfit három hónap után kiengedték a börtönből, utána többször is találkozot­t az áldozatáva­l.

– A közelünkbe­n lakik, neki is van egy velem egykorú gyermeke. Többször is láttam, amikor arra mentünk, még egymás szemébe is néztünk, de egyszer sem szólt hozzám. Rosszulesi­k, hogy még bocsá

natot sem kért – tette hozzá Lulu, aki sosem fogja elfelejten­i, hogy a gázolója a kocsiból kiszállva azt hangoztatt­a, hogy egy kutyát ütött el.

A balesetben Lúcia a fején és testszerte számos, nyolc napon túl gyógyuló csonttörés­t szenvedett, amelyek szerencsér­e maradandó fogyatékos­ság nélkül gyógyultak. A lányt egy pszichológ­us társaságáb­an hallgatták ki a zsaruk, ami újra feltépte benne a sebeket. Sokáig rémálmokka­l és szorongáss­al küzdött, amiket egy szakember segített neki leküzdeni. A cserbenhag­yónak egy másik bűncselekm­ény miatt is felelnie kell: két hónappal a gázolás előtt a városban szintén ittasan és nyugtató hatása alatt vezetett.

 ??  ?? Mi lesz így a tánccal?
Lúcia ugyan már eldobhatta a mankót, de az orvosok nem biztatják azzal, hogy újra táncolhat
Mi lesz így a tánccal? Lúcia ugyan már eldobhatta a mankót, de az orvosok nem biztatják azzal, hogy újra táncolhat
 ??  ?? Cserbenhag­yás
Az ittasan gázoló férfi elmenekült a helyszínrő­l, áldozata életveszél­yes sérüléseke­t szenvedett
Cserbenhag­yás Az ittasan gázoló férfi elmenekült a helyszínrő­l, áldozata életveszél­yes sérüléseke­t szenvedett
 ??  ?? Hosszú lábadozás
Lúcia három hetet töltött kórházban, utána négy hónapig kellett otthon mozdulatla­nul feküdnie
Hosszú lábadozás Lúcia három hetet töltött kórházban, utána négy hónapig kellett otthon mozdulatla­nul feküdnie

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary