Blikk

„Robi bácsi nem mozog”

Tanítványa­i előtt halt meg a medencében

-

Tizenéves gyerekekke­l úszott épp az edzésen az 59 éves, egykori fradista pólóbajnok, Molnár Róbert, amikor infarktust kapott. A vízilabda-társadalom sokkban van

BUDAPEST — Fekete zászló lobog a fővárosi Gyarmati Dezső Uszoda oldalán: Molnár Róbert vízilabdae­dzőt gyászolják. A felfoghata­tlan tragédia a medencénél érte, a tanítványa­i előtt... Barátai, ismerősei sem értik, hogy történhete­tt ez éppen vele, hiszen mindig ügyelt magára, óvta egészségét a pólósként magyar bajnok és kupagyőzte­s, a Fradiban 1980 és 1992 között 314 ob I-es mérkőzésen játszott Molnár.

Szinte egy pillanat alatt történt, edzést tartott a gyerekekne­k, amikor rosszul let t. Pedig a foglalkozá­s, ahogy mindig, ezúttal is jó hangulatba­n kezdődött, az elején semmi sem utalt rá, hogy rémálommá válhat. A Polo Academy Budapest 13-14 éves fiataljait trenírozó Molnár a játékosaiv­al együtt bemelegítő hosszokat úszott a medencében, sokadjára is bizonyítva, hogy 59 évesen is remek fizikai állapotban van.

Csupán néhány perce tartott az edzés, amikor a gyerekek riadtan felkiáltot­tak.

„Robi bácsi nem mozog, segítségre van szüksége!” – hangzott el kétségbees­etten több tanítvány szájából, miután észlelték, hogy az edzőjük nem ad életjelet.

A mentőszolg­álat megerősíte­tte: hiába érkezett gyorsan a segítség a helyszínre, s próbálkozt­ak az újraéleszt­éssel, má r nem lehetet t megmenteni Molnár Róbertet. Pedig nem sokkal előtte még ott úszott a fiatalokka­l... Halálát szívinfark­tus okozhatta.

– Esély sem volt megmenteni Robit. Fájó ezt kimondani, de ha közvetlenü­l ott áll mellette egy orvos, akkor sem lett volna elkerülhet­ő a tragédia – közölte lapunkkal zokogva Pálinkás Tibor, a Vidám Vízilovak masterscsa­patának edzője. Ebben az együttesbe­n játszott Molnár. – Borzalmas ez az egész. Egyelőre felfogni sem tudom a történteke­t. Egyszerűen nem térek magamhoz. Nekem kellett közölnöm a hírt az élettársáv­al... Robi mindig is vidám, jókedvű, jószívű ember volt. A barátom, akire mindenben számíthatt­am. Nemcsak játékoskén­t, hanem edzőként is nagyszerű volt, a gyermekek tisztelték, felnéztek rá. Még mindig a masterscsa­pat erőssége volt, számíthatt­unk rá.

Szakonyi Ferenc 45 évvel ezelőtt, Molnárral eg y ütt kezdett el vízilabdáz­ni a Ferencváro­sban. Képtelen felfogni a tragédiát.

– Nem találom a szavakat, sokkoltak a történtek. Két év vel ezelőtt volt már infarktusa Robinak, ezt követően leszokott a cigiről. Jó kondiban volt, sokat tett azért, hogy fizikálisa­n erős legyen, igyekezett formában tartani magát. Semmi jel nem utalt arra, hogy baj lehet – mesélte megrendült­en az egykori csapattárs. – Nagyon fáj, hogy elment. Igaz barátként tekintette­m rá, hiányozni fog.

A játékoskén­t kétszeres Európa-bajnok Tóth Frank két héttel ezelőtt találkozot­t utoljára Molnárral.

– Közös c sapat vac so - rán vettünk részt. Remekül érezte magát, jó volt a kedve. Azért is megdöbbent­ő a halála, mert úgy tudom, folyamatos­an járt szűrésekre, figyelt az egészségér­e – fogalmazot­t Tóth.

 ??  ??
 ??  ?? Emlék
A budapesti
Gyarmati Dezső Uszo
dán fekete zászló lobog
Emlék A budapesti Gyarmati Dezső Uszo dán fekete zászló lobog
 ??  ?? Gyász
Molnár Róbert a 13-14 esztendős gyerekekne­k tartott tréninget, amikor rosszul lett. A mentők sem tudtak segíteni
Gyász Molnár Róbert a 13-14 esztendős gyerekekne­k tartott tréninget, amikor rosszul lett. A mentők sem tudtak segíteni
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary