Blikk

Sokat szenvedett Törőcsik Mari

▶ Dominikán, a Survivor forgatásán értesült a színész a tragikus családi hírről

- Cs. H.

Nehéz szívvel utazott el néhány hónappal ezelőtt Dominikára, a Survivor forgatásár­a Járai Máté – a színész érezte, hogy mire hazatér, a hosszú ideje betegesked­ő nagymamája, Törőcsik Mari nem lesz már az élők sorában

BUDAPEST — Nehéz szívvel, már úgy utazott Dominikára, a Sur vivor forgatásár­a Járai Máté, hogy számított rá, imádott nagymamájá­t, Törőcsik Marit sosem láthatja többé. Az utóbbi években betegesked­ő Nemzet Színésze április 16-án adta fel az életéért vívott küzdelmet, így unokája a karibi szigeten értesült arról, hogy nincs többé.

– Kint tudtam meg a hírt a dominikai forgatáson. Sajnos éreztem, mire hazatérek, nem él már Mari mama – emlékezett vissza a Jászai Mari-díjas színész.

– Talán furcsán hangzik, de a legjobb helyen kaptam meg ezt a szomorú hírt. Hosszú ideig csak néztem a tengert, bámultam a messzesége­t, és tudtam, hogy a mama már egy jobb helyen van. Úgy képzelem, hogy a mama már a papával, Maár Gyulával, Psota Irénnel és Major Tamással ül egy kávézó teraszán, nag yokat beszélgetn­ek és sokat nevetnek. Nagyon bánt, hogy amíg az élete tele volt méltóságga­l és sikerrel, a halálában viszont nem volt olyan szerencsés, hogy csak elaludjon békében. Nagyon szenvedett. Talán már ő is érezte, hogy eljött az idő...

Mint arról korábban beszámoltu­nk, a színésznő egészsége megromlott az elmúlt években. Legutóbb tüdőgyulla­dással került kórházba, és bár szerettei, rajongói sokáig bíztak a felépülésé­ben, Törőcsik Mari végül feladta a harcot.

– A papa 2013-as halála után rohamosan romlott az állapota. Sokáig az éltette a mamát, hogy visszatérh­et a színpadra. Ám amikor egyértelmű­vé vált, ez nem történik majd meg, az akkor hatalmas törés volt neki. Ebből már nem tudott igazán felépülni. Nagy volt benne az életigenlé­s, de elfáradt. Láttam rajta, hogy szenved. Nagyjából egy éve találkoztu­nk utoljára, nagyon örült, hogy lát. Ám akkor már tudtam, hogy ez az utolsó alkalom. Ha nem is mondtuk ki, de akkor már búcsúzkodt­unk. Sajnos az utolsó időkben már telefonon sem tudtam vele beszélni, hiszen nehezen formálta a szavakat, és fárasztott­a is.

Máté nem volt itthon a színésznő búcsúztató­ján, ám akkor sem lett volna jelen, ha épp nem több ezer kilométerr­e forgat.

– Pontosan tudtam, hogy a végakarata szerint a lánya, Teréz szórja a hamvait a Tiszába, és nem akar nagy felhajtást. Nem csak úgy tudnék róla megemlékez­ni, ha elmennek a folyóhoz, és beledobnék egy szál virágot a folyó vizébe. Ő itt van a sejtjeimbe­n, és ha meghallom egy dalát, vagy csak felidézem egy mondatát, akkor tudom, ő bennem él örökké. A legnag yobb örökség tőle, hogy látta és elismerte a sikereimet, ez többet ér bármilyen tárgynál – mondta a színészműs­orvezető.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Járai Máté nagyon büszke rá, hogy nagyanyja, Törőcsik Mari még megélhette az ő sikereit
Büszkeség
Járai Máté nagyon büszke rá, hogy nagyanyja, Törőcsik Mari még megélhette az ő sikereit Büszkeség

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary