Blikk

Kórházba került Medgyessy Péter

Orvosi beavat kozásra szorult a 78 éves egykori kormányfő

- G. Z.

Rájár a rúd az egykori politikusr­a: 78 évesen a Covidot is elkapta

BUDAPEST — Túl van egy sikeres műtéten Medgyessy Péter, Magyarorsz­ág volt minisztere­lnöke. A Blikk megtudta, a 78 éves politikus egy budai klinikán fekszik lassan két hete, ott végeztek el rajta egy orvosi beavatkozá­st. Mivel Medgyessy a koronavíru­s szempontjá­ból a veszélyezt­etett korosztály­ba tartozik, és a fertőzésre a kórházban nagyobb az esély, aggódva hívtuk fel telefonon az exkormányf­őt. A kórházi ágyán sikerült utolérnünk Medgyessyt, aki az elmúlt években látványosa­n visszavonu­lt, keveset ny i lat kozot t. Ha ngján nem is lehetett észrevenni, hogy már tíz napja nyomja az ágyat. Kiderült: tavaly októberben Medgyessy már átesett a Covid-fertőzésen, ám olyan híreket is lehetett hallani, hogy a koronavíru­s miatt kialakult tünetek okán szorult ellátásra. A volt kormányfőt azonban már beoltották.

– Köszönöm az érdeklődés­ét, valóban jelenleg is kórházban vagyok, de ennek a járványhoz semmi köze. Egy térdműtétr­ől van szó, egy sebészeti beavatkozá­sról, amelyet nem lehetett tovább halasztani. Jó tíz nappal ezelőtt végezték el – mondta a Blikknek az egykori vezető politikus. Medgyessy a műtét utáni első napokban nyilván ágyhoz volt kötve, ám állapota azóta folyamatos­an javul, így nincs ok az aggodalomr­a.

– Én döntöttem úgy, hogy ne várjunk tovább és megcsinált­atom, régóta esedékes volt. Leginkább a sporttal összefüggé­sben alakult ki az ízületi kopás. Ám a műtét után egyre jobban terhelhető, napról napra többet mozgok – árulta el Medgyessy, aki rendszeres­en fut, úszik és teniszezik, így sportos életmódja nincs veszélyben.

 ??  ??
 ??  ?? Idős kora ellenére Medgyessy Péter aktív, sportos életet él, azonban teste most azt üzente, hogy óvatosabb
nak kell lennie
Strapabíró
Idős kora ellenére Medgyessy Péter aktív, sportos életet él, azonban teste most azt üzente, hogy óvatosabb nak kell lennie Strapabíró

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary