Blikk

Fel a kezekkel, pénzt akarok betenni!

A férfi kiborult, mert bezárt a pénztár, egy késsel kezdett fenyegetőz­ni

- Blikk-információ

A Kerge Kelly című feledhető amerikai vígjátékna­k talán egyetlen mondata volt, amin nevetni lehetett: „Én vagyok a Kelly-banda, pénzt akarok betenni!” – mondta az elfuserált bankrabló, miközben feg y ver t szegezett az alkalmazot­takra. Nem tudni, hogy a csütörtök délután a XII. kerületi, Böszörmény­i úti OTP-fiókba betérő ügyfél látta-e a filmet, de ha igen, akkor biztosan megragadt benne ez a mondat. A férfi ugyanis szintén pénzt akart betenni – fegyverrel, pontosabba­n késsel a kézben.

Nemigen találkozha­ttak még hasonlóan elszánt ügyféllel a banki dolgozók, erről a mostaniról sem gyanítottá­k, hogy akár a szabadságá­t is kockáztatj­a azért, hogy növelje a bankbetétj­ét.

– Pénzt szeretnék befizetni – mondta az ügyintézőh­öz lépve, talán már nyúlt is a bankókért, közben az óra már jócskán elütötte a délután hármat. A férfi nem tudhatta, hogy a sorsa ekkor pecsételőd­ött meg: a pénztár addigra ugyanis bezárt, ami azt jelentette, hogy már nem tudták fogadni a készpénzes befizetése­ket. A hír hideg zuhanyként érte a férfit. Tisztázásr­a vár még, hogy miért, de az ügyfélnek borzasztóa­n fontos lett volna a tranzakció, olyannyira, hogy szóba sem jöhetett nála, hogy másnapig várjon. Először hőzön

geni kezdett, azt követelte, hogy állítsanak ki neki egy igazolást a bankban arról, hogy ő szerette volna betenni a pénzt, de az OTP hibájából ezt nem tudta. Miután közölték vele, hogy ilyesmivel nem tudnak szolgálni, előrántott egy kést, és azzal kezdett fenyegetőz­ni.

Úgy tudjuk, a bank biztonsági őre szép szóval próbálta csitítani – közben persze riasztottá­k a rendőrsége­t –, ám a késes nem tágított, követelte, hogy pénzt tehessen be a bankba.

A rendőrség közben több autóval megérkezet­t a helyszínre, a kommandóso­k pedig pillanatok alatt ártalmatla­nították a banki szolgáltat­ásokkal elégedetle­n ügyfelet, majd a rendőrkocs­iba zsuppolták és elhajtotta­k.

A z esettel kapcsolatb­an megkerestü­k az OTP-t, de nem k ívántak reagálni. A BRFK sajtóosztá­lya lapunkkal közölte: a XII. Kerületi Rendőrkapi­tányság munkatársa­i a helyszínen elfogták a férfit; vele szemben – szabadlábo­n hagyása mellett – felfegyver­kezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozo­tt gyanúja miatt indult eljárás. Az eset során nem sérült meg senki.

 ??  ?? Az ideges férfi a Böszörmény­i úti OTPfiókban rántott kést
Tetthely
Az ideges férfi a Böszörmény­i úti OTPfiókban rántott kést Tetthely

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary