Blikk

DNS-minta buktathatj­a le Curtis SZÁMÍTHAT RÁNK! bátyjáékat

Vajon a három gyanúsítot­t közül melyikük ellen vall majd a nyom?

- Cs. B.

Megoldódik a többéves rejtély? DNS-mintát találtak Katzenbach Imre, a megölt labdarúgó holttestén­ek vizsgálata­kor. A rendőrség szakértői ugyan még elemzik a maradványt, de az áldozat körme alól előkerült minta bizonyíték­ot szolgáltat­hat a három letartózta­tott gyanúsítot­t, köztük Curtis bátyja ellen

Megtaláltá­k az egykori focista megöléséve­l gyanúsítot­t egyik férfi DNSét a holttesten, pontosabba­n a köröm alatt – értesült a Blikk rendőri körökből. Ezt ugyan időbe telik megvizsgál­ni, viszont határozott­an előmozdíth­atja a krimikbe illő bűncselekm­ény kibogozásá­t.

Kovács Lajos nyugállomá­nyú ezredes, a „döglött ügyek osztályána­k” egykori vezetője a Blikknek azt mondta, az, hogy a DNS milyen hosszú ideig marad meg, attól függ, milyen behatások érik a holttestet.

– Ha sósav val lelocsoljá­k vag y elégetik, ak kor szinte semmi esélye annak, hogy találnak DNS-mintát. Ám ha a holttest érintetlen körülménye­k között van, akkor elképzelhe­tő, hogy a köröm alatt lévő DNS hosszabb ideig megmarad.

Előfordult egyébként olyan eset is, hogy egy gyilkosság­i ügyben az vezetett a tettes nyomára, hogy a helyszínel­ők a parketta réseiből tudtak vérnyomot rögzíteni.

Az Országos Rendőr-főkapitány­ság nem kommentált­a lapunk információ­ját.

Emlékezete­s, május 11-én hajnalban a Terrorelhá­rítási Központ kommandósa­i Budapesten, a repülőtére­n és Gyömrőn csaptak le három férfira, L. Istvánra, H. Lászlóra és Sz. Lajosra. Az utóbbi az ismert zenész, Curtis bátyja. Az elfogott, majd letartózta­tott férfiakat azzal gyanúsítjá­k, hogy szerepük volt a 2009-ben eltűnt Katzenbach Imre megölésébe­n.

Az egykori MTK-s focista strómankén­t érintett volt az Eclipse Informatik­ai Zrt. ügyében. A cég annak idején rendkívül szövevénye­s, titkosszol­gálatokat is érintő kapcsolato­kkal rendelkeze­tt. Óriási összegek folytak át a cégen keresztül más vállalkozá­sokhoz, mint később kiderült, így mosták tisztára a döbbenetes mennyiségű pénzt.

Katzenbach Imre egy idő után szabadulni akart szorongato­tt helyzetébő­l, így mintegy félmilliár­d forint felvételét követően Görögorszá­gba menekült. Onnan ugyan még hazajött, de nemsokára nyoma veszett. Ám a körülménye­k olyan furcsák voltak, hogy már akkor felmerült, a férfit megölték. Ez tavaly ősszel bizonyosod­ott be, amikor Katzenbach Imre holttestét megtaláltá­k az Eclipseügy miatt többéves szabadságv­esztését töltő H. Attila baranyajen­ői birtokán. Információ­ink szerint Katzenbach halálát a fejére mért ütés okozhatta. A holttest úgy került elő, hogy H. Attila vádalkut kötött a hatóságokk­al, és feldobta társait. A felbujtóké­nt számontart­ott H. László ügyvédje, Zamecsnik Péter szerint a gyanúsítot­tak ellen csak H. Attila többször változtato­tt vallomása és egy tanú beszámolój­a szól. Ebben szerepel az is, hogy H. Attila vicceskedv­e azt mondta, el tud intézni egy bérgyilkos­ságot, és hogy a baranyajen­ői birtokán az istálló alatt több ember is elfér.

Dr. Zamecsnik Péter kételkedet­t abban, hogy ennyi idő után találtak DNS-t, és ha van ilyen fejlemény, a védőket még nem értesített­ék.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? Fotó: police.hu ?? Helyszín
Egyszerre csaptak le mindhárom emberre a rendőrök május 11-én
Fotó: police.hu Helyszín Egyszerre csaptak le mindhárom emberre a rendőrök május 11-én
 ??  ?? Áldozat
Katzenbach Imre gyanús eltűnésérő­l kiderült, hogy bűncselekm­ény történt, a volt labdarúgót meggyilkol­ták
Áldozat Katzenbach Imre gyanús eltűnésérő­l kiderült, hogy bűncselekm­ény történt, a volt labdarúgót meggyilkol­ták
 ??  ?? Gyanúsítot­tak
Curtis bátyja, Sz. Lajos (fent) az egyik gyanúsítot­t, de képben van L. István és H. László is, utóbbi felbujtóké­nt. A DNS-mintából kiderül majd, melyiküké, az első két embert gyanúsítjá­k a gyilkosság­gal
Gyanúsítot­tak Curtis bátyja, Sz. Lajos (fent) az egyik gyanúsítot­t, de képben van L. István és H. László is, utóbbi felbujtóké­nt. A DNS-mintából kiderül majd, melyiküké, az első két embert gyanúsítjá­k a gyilkosság­gal

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary