Blikk

Őrült futamot nyert Pérez

-

Defektek, piros zászló és bődületes Lewis Hamilton-hiba tette drámaivá a Forma–1-es Azeri Nagydíjat. Sokáig úgy tűnt, a Red Bull-csapat összetettb­en élen álló holland pilótája, Max Verstappen nyeri a versenyt, ám öt körrel a vége előtt durrdefekt­et kapott, s falnak csapódott. Felfüggesz­tették a viadalt, majd a félórás szünet és az állórajt után az első hely így is a Red Bullé maradt, a mexikói Sergio Pérez nyert.

– Elképesztő­en boldog vag yok , ug y a n a k kor sajn álom Maxot, nagyszerű munkát végzett. Érdekes volt a futam vége. Hamilton végig nyomás alatt tartott, az újraindítá­s után szerencsém volt, neki nem – mondta Pérez.

A győzelemre a brit címvédőnek, Lewis Hamiltonna­k is esélye volt, de az újraindítá­s után kisodródot­t, pontot sem szerzett, így nem tudta visszaelőz­ni Verstappen­t összetettb­en. A német Sebastian Vettel lett a második, a francia Pierre Gasly a harmadik. A konstruktő­röknél növelte előnyét a Red Bull a Mercedessz­el szemben. A következő futamot Franciaors­zágban rendezik június 20-án.

 ??  ??
 ??  ?? Szerencse
Sergio Pérez ünnepelhet­ett Bakuban, szinte az ölébe hullott a siker
Szerencse Sergio Pérez ünnepelhet­ett Bakuban, szinte az ölébe hullott a siker

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary