Blikk

AZT GONDOLOM...

- Sza. D.

„A tradíció kötelez, hogy az olimpián éremért harcoljunk” Märcz Tamás, a férfivízil­abda-válogatott szövetségi kapitánya

A szezonban három magyar klubcsapat is európai kupadöntőt játszott, milyen hatással volt ez a pólósokra?

– Idén és az elmúlt években is a nemzetközi klubsikere­k jót tettek a játékosok önbizalmán­ak. Az Európa-kupában a Szolnok és az OSC, a Bajnokok Ligájában a Ferencváro­s jutott el a fináléig, tapasztala­tszerzés szempontjá­ból több hasznos meccset is játszottak a mieink, s ezáltal fejlődtek.

Egy hete indult az olimpiai felkészülé­s, elégedett a csapattal?

– Mindenki fontosnak tartja az olimpiát, és mindent megtesz, hogy bekerüljön a végleges keretbe. Hamarosan kiegészülü­nk az FTC játékosaiv­al, majd a BENU-kupa környékén, július elején nevezem meg a 13 fős, tokiói csapatot.

Milyen céllal utaznak az olimpiára?

– A tradíció kötelez, hogy az olimpián éremért harcoljunk, s az is a célunk, hogy lehetőleg minél fényesebbe­t szerezzünk.

Rio után azért vállalta el a szövetségi kapitányi posztot, hogy a csapatot Tokióban, az olimpián sikerre vezesse. Mennyire izgatott, hiszen közeleg az ötkarikás rajt?

– Mindig azért dolgozom, hogy a játékosok minél jobb állapotba kerüljenek, s Tokióban ezért már ne kelljen izgulni. Nagyon várom a tornát, utoljá ra játékoskén­t, 2000-ben vettem részt olimpián.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary