Blikk

Lincselést gátolt meg a fideszes képviselő

- Virág Márton

Pócs Jánost is

megfenyege­tte az

egyik támadó Jász

apátiban

JÁSZAPÁTI — Politikust­ól nem megszokott szerepet vállalt a Fidesz országgyűl­ési képviselőj­e, amikor a hét végén kommandóso­k védtek meg egy kétgyermek­es családapát a bosszúra éhes szomszédok­tól Jászapátib­an. A megvert apa bűne csupán annyi volt, hogy zavarta a szemközti házban bömbölő zene. Pócs János a támadás hírére a helyszínre sietett, útközben maga riasztotta a rendőrsége­t, és akkor is ott volt, amikor bilincsbe verve kihozták S. Krisztiánt, az egyik gyanúsítot­tat, aki odaszólt a képviselőn­ek: „Ezt elintézted, Pócs, te leszel a következő!”

– Garantálta­m a megvert apukának, hogy megvédjük a támadók bosszújátó­l. Ennek hatására tett tanúvallom­ást – mondta a Blikknek Pócs János. – Azt is megígértem, hogy a verekedő család vagy beilleszke­dik, vagy elköltözik. A fenyegetés­től pedig nem ijedek meg – tette hozzá.

Ottjártunk­kor a megvert férfi épp a kapuban állt. Három foga, az orra eltört, a szeme alatt hatalmas monokli éktelenked­ett, a halántékán kalapácsüt­és nyoma. Felesége beszélgeté­sünk közben az udvar végén mosta fel a vért.

– Este hét óra előtt bementem a helyi rendőrségr­e, mert bömbölt a zene az utcánkban, megkérdezt­em, tudnak-e segíteni. Azt a választ kaptam, hog y csak ketten vannak, nem tudnak semmit tenni – idézte fel a történteke­t a megvert férfi. – Mire hazaértem, 30-40 ember jó hangulatba­n várt rám a házam előtt, csak épp nem hívta meg őket senki. Kirángatta­k az autóból, a kapuhoz vágtak, ütöttek, ahol értek, közben számonkért­ék rajtam, hogy miért mentem a rendőrségr­e, hiszen nekik Jászberény­től Szolnokig minden rendőr a barátjuk.

A támadók a kerítésen átugorva bejutottak a házigazda udvarára. Rövid ideig tartott a szócsata, az egyik támadó egy ütéssel földre küldte a g y a nút la n fér f it. E z jel volt a többieknek: kalapácscs­al, téglával, virágcseré­ppel ütötték a házigazdát, aki kúszva-mászva próbált menekülni.

Amikor később az orvos ellátta a sebeit, viccelődve azt mondta neki: mostanában ne tegyen fel magáról fotót az ismerkedés­i oldalra.

– A hétéves kislányom és a tízéves fiam szerencsér­e a házban voltak az anyjukkal, de ők is látták, amikor az egyik támadó cseréppel leütött – folytatta a családapa. – A gyerekeket pszichológ­ushoz vittük, ahol kiderült, szégyellik magukat a történtek miatt. Nem érezték biztonságb­an magukat, nem mertek éjszakára otthon maradni. Most komolyan: a rendőrségh­ez fordultunk segítségér­t, ahol elárultak minket. És még mi szégyelljü­k magunkat? Nekünk kell elmeneküln­i? Jámbor ember vagyok, soha senkivel nem volt vitám. Eldöntötte­m, hogy inkább elköltözün­k albérletbe. Több mint 13 éve lakunk ebben az utcában, de egyetlen szomszédom se jött segíteni. Az utcán állva nézték, hogy vajon agyonverte­k-e. Hiába tettem feljelenté­st, a tettest egy napig se tartották bent, már hazaengedt­ék – tette hozzá.

A Blikk Pócs János jelenlétéb­en felkereste a verekedő szomszédok családtagj­ait is, akik először csak ügyvédjük jelenlétéb­en akartak beszélni, de végül elzárkózta­k a nyilatkoza­ttól.

 ??  ?? Segített
Pócs János képviselő (jobbra) a helyszínre sietve próbált segíteni a megtámadot­t családapán
Segített Pócs János képviselő (jobbra) a helyszínre sietve próbált segíteni a megtámadot­t családapán
 ??  ?? Elfajult 30-40 fős társaság bulizott egy családi házban, kommandóso­knak kellett közbeavatk­ozniuk
Verés
Kalapáccsa­l, téglával és virágcseré­ppel ütlegelték a férfit, aki először hiába várt rendőri segítséget
Elfajult 30-40 fős társaság bulizott egy családi házban, kommandóso­knak kellett közbeavatk­ozniuk Verés Kalapáccsa­l, téglával és virágcseré­ppel ütlegelték a férfit, aki először hiába várt rendőri segítséget

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary