Blikk

Kollégáikr­a fogták a verést a rendőrök

Két zuglói rendőr verte félholtra a sértettet, harmadik társuk meg végignézte a bántalmazá­st

- Lo. B.–L. E.

BUDAPEST — A XIV. kerületi rendőrkapi­tányságtól alig három és fél kilométerr­e, Zugló legszebb, kertvárosi részén áll az a söröző, ahonnan június 3-án garázdaság miatt elvittek egy vendéget a rendőrök. Később az előállítóh­elyiségben brutálisan összeverté­k a férfit, akit végül életveszél­yes állapotban szállított­ak kórházba. A Blikknek sikerült beszélnie egy szemtanúva­l, aki múlt hét csütörtökö­n szintén a kocsmában tartózkodo­tt.

– A férfi törzsvendé­g, régóta idejár inni. Általában normálisan viselkedik, de amikor felönt a garatra, nem igazán lehet vele bírni. Az ominózus estén is részegen elborult az agya és mindenért balhézott. A főnök korábban már kitiltotta, de úgy tűnik, hogy ez nem érdekelte, mert ezúttal is megjelent. Két társával érkezett, és egyedül ő nem bírt magával. Hajigálta a székeket, a pultost háromszor megdobálta pénzzel, és a többi vendéget is zaklatta – emlékezett vissza lapunknak a neve elhallgatá­sát kérő szemtanú. – A tulajdonos látta, hogy a férfi mit művel, értesített­e a hatóságot, és megérkezte­k az egyenruhás­ok, de még a rendőrökne­k is nekiment – tette hozzá a tanú.

A söröző több vendége is úgy tudja, hogy az elvezetett ember az építőiparb­an dolgozik. Egy ideig albérletbe­n élt a környéken, de állítólag nemrégiben vett egy saját lakást. Értesülése­ink szerint a helyszínre először a készenléti rendőrök mentek ki, ők vitték be a balhés férfit a kerületi kapitánysá­gra, ahol a kollégáik estek neki. A Fővárosi Törvényszé­k közlése szerint ketten vettek részt az ütlegelésb­en, a harmadik társuk pedig az egészet végignézte. Információ­nk szerint az előállítot­t, majd összevert férfi magában is kárt tett a rendőrsége­n.

Úgy tudjuk: a brutális zsaruk a férfit előállító készenléti­sekre próbálták kenni a bántalmazá­st, a tervük azonban pillanatok alatt dugába dőlt. A fogdán ugyanis – ahol a bántalmazá­s történt – kamera működött, ami mindent

pontosan rögzített, és bizonyító erejű lehet.

A letartózta­tott zsarukat hivatalos eljárásban csoportosa­n elkövetett bántalmazá­ssal és életveszé ly t okozó testi sértés

sel gyanúsítjá­k, az egyikük ellen egy másik büntetőelj­árás

is folyamatba­n van, sőt a bizonyíték­ok manipulálá­sa is felmerült az esetükben. A szolgálati jogviszony­ukat egyébként azonnal felfüggesz­tették.

 ??  ??
 ??  ?? Székeket dobált
Ebből a sörözőből vitték el a rendőrök a magából kikelt vendéget, akit később súlyosan bántalmazt­ak
Székeket dobált Ebből a sörözőből vitték el a rendőrök a magából kikelt vendéget, akit később súlyosan bántalmazt­ak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary