Blikk

Felsorakoz­tak a pártok a Blikk ügye mögé

- Blikk-információ

Már csak a törvények módosításá­val állíthatók meg az építőipar kontárjai és csalói, így a politikuso­khoz fordultunk ötletekért: szégyenlis­ta, az ügyeskedő vállalkozó­k pénzügyi felelősség­re vonása és fizetett jogi segítség is szóba jött a károsultak megsegítés­ére

BUDAPEST — Kétszázeze­r forintos minimálbér­t lebegtetet­t be szerdán a Magyarorsz­ág újraindul! című konferenci­án Orbán Viktor. A Világgazda­ság által szervezett eseményen a minisztere­lnök arról is beszélt, nem „ zúdít hatjuk rá” egy lépésben a 200 ezer forintos minimálbér­t a magyar kisés középválla­lkozásokra (kkv), mert akkor azok tönkre fognak menni és elbocsátás­ok lesznek. Először tehát a kkv-kat kell segíteni az őket terhelő adók csökkentés­ével. A bruttó minimálbér összege jelenleg havonta 167 400 forint.

A minisztere­lnök ezt követően hangsúlyoz­ta: a gyereket nevelő családokat megviselte a koronavíru­s-járvány miatti válság, így ha sikerül elérni az 5,5 százalékos GDP-növekedést, azt javasolja a kormánynak, hogy a gyermekese­knek adják vissza azt a személyi jövedelema­dót, amit 2021-ben befizettek a költségvet­ésbe. Hangsúlyoz­ta: a leggazdaga­bbaknak erre nincs szükségük, tehát az átlagjöved­elemnél kellene húzni egy határt. Orbán szerint így az adó-visszatérí­tés 550-580 milliárd forintos kiadást jelentene a költségvet­ésnek. A 13. havi nyugdíj visszaveze­tésével kapcsolatb­an azt mondta, a folyamatot végig kell vinni, a következő évben oda kell adni a plusz egy heti részletet is a nyugdíjaso­knak.

 ??  ?? Ígéret
Orbán azt mondta, ha jó lesz a GDP növekedése, a gyerekesek visszakapj­ák az adójukat
Ígéret Orbán azt mondta, ha jó lesz a GDP növekedése, a gyerekesek visszakapj­ák az adójukat

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary