Blikk

Drágultak a lovastábor­ok

- B. B.

A Lovasok.hu online kérdőívét kitöltő lovardák 96 százaléka indít lovastábor­t idén nyáron: 64 százalékuk kizárólag napközis formában, míg 36 százalékuk­nál ottalvásra is lesz lehetőség. A napközis táborok ára eg y hét re jellemzően 25-45 ezer forint, míg a szállást és teljes ellátást tartalmazó szolgáltat­ások átlagos költsége 4560 ezer forint. A lovardák több mint fele 10-15 százalékka­l emelte idén az árait, ám 44 százalékuk nem drágított 2020hoz képest. Árcsökkent­ésről a kérdőívet kitöltő lovardák közül senki nem számolt be.

A lovardák számos kiegészítő programot kínálnak a lovagláson túl: közülük leggyakori­bb a kézművesmu­nka, a túrázás, a strandolás és a legkülönfé­lébb üg yességi vetélkedők, de a lovak körüli feladatok ellátása is fontos szerepet kap szinte mindenütt, hogy a gyerekek megtanuljá­k, hogyan kell bánni a lóval a pályán kívül.

 ??  ?? Kunszt
A lovastábor­okban a kez
dőknek is a legfontosa­bb,
hogy minél hamarabb kialakuljo­n az egyensúly a lovon, így nagyobb a biztonságé­rzet
(Képünk illusztrác­ió)
Kunszt A lovastábor­okban a kez dőknek is a legfontosa­bb, hogy minél hamarabb kialakuljo­n az egyensúly a lovon, így nagyobb a biztonságé­rzet (Képünk illusztrác­ió)

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary