Blikk

Meghatotta a Psota-díj Takács Katalint

- B. P.

Különleges helyet foglal el Takács Katalin szívében a Psota Iréndíj. Az Almási Éva által alapított elismerés idei díjazottjá­t több mint negyvenéve­s pályafutás­a alatt nem halmozták el kitüntetés­ekkel, ám ezt a színésznő nem bánja, most ugyanis olyan élményben volt része, amely kiemelt emlék lesz számára.

– Amikor így adnak át egy díjat, ilyen ünnepség keretében, odafigyelv­e rád, idézve tőled, az igazán különleges. Aztán ott van az is, hogy akinek a neve ékesíti ezt a díjat, mekkora művész volt – mondta meghatódva Takács Katalin, aki elárulta, sosem dolgozott együtt Psota Irénnel, sőt csak egyszer találkozot­t vele, de fiatal kora óta rajongott érte,

– Én nem a színházban ismertem meg, hanem a tévé

ben. A hat vanas-het venes években rengeteget szerepelt, rajongtam érte, aztán persze már színházban is láttam. Ő egy szabad ember volt, egy szabad színész, nem besorolhat­ó, öntörvényű, szenvedély­es ember – dicsérte az öt évvel ezelőtt elhunyt művészt a színésznő.

– Eg yet leneg yszer találkoztu­nk. Úgy 1973 környékén Truffaut Amerikai éjsza

ka című filmjét szinkroniz­áltuk a Pannóniába­n, ahova behívták a szinkronsz­ínészeket, hogy megnézzük az alkotást. Ő ott volt az agár kutyájával, nagyon kedves volt – emlékezett vissza a színésznő, akinek legközeleb­b szeptember­ben lesz bemutatója.

– A Rekviem egy álomért premierjér­e készülünk Budaörsön – árulta el a friss Psotadíjas színésznő.

 ??  ?? Elismerés
A neves művésznőve­l (balra) életében csak egyszer találkozot­t a színésznő, de az örök élmény
Elismerés A neves művésznőve­l (balra) életében csak egyszer találkozot­t a színésznő, de az örök élmény

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary