Blikk

„A fiam álma, hogy Ronaldo ellen focizzak az Eb-n”

-

K i sf ia nag y á lmát váltaná valóra Nikolics Nemanja az Európa-bajnokságo­n. A Mol-Fehérvár magyar válogatott csatárának gyermeke, Márkó óriási futballraj­ongó, emellett a Vidi U7-es csapatában játszik, s kedvence a portugál Cristiano Ronaldo. Nikolics már focizott az ötszörös aranylabdá­s ellen, amikor a lengyel Legiával a Bajnokok Ligájában a spanyol Real Madriddal csatáztak, de akkor a srác még kicsi volt. Június 15-én, a Puskás Arénában viszont már a Magyarorsz­ág–Portugália Eb-csoportmec­cs minden pillanatát láthatja és élvezheti.

– Márkó rengeteget kérdez az Eb-ről, olykor önállóan felhív, milyen volt az edzés. Az egész család várja a rajtot, de a fiam a legfanatik­usabb, mert kicsit azt is gondolja már, hogy szakmailag is ért hozzá... Az az álma, hogy Cristiano Ronaldo ellen focizzak a tornán. Imádja őt, de Kylian Mbappét is kedveli. Az előző Európa-bajnokságr­ól sok videót megnézett már, de a portugál–magyart nem, mert mérges, hogy azon nem játszottam. Mezcserét nem vár tőlem, de apa góljának, s egy pontszerzé­snek nagyon örülne – árulta el Nikolics.

Elismerte, nem nagyon reménykede­tt abban, még egy Eb-n pályára léphet azután, hogy egyszer már lemondta a válogatott­ságot.

– Az Egyesült Államokból, ahol légióskodt­am, a Vidi miatt tértem haza, de Marco Rossi megkereset­t, és megbeszélt­ük, ha a formám megfelel, számít rám. Megtisztel­tetés ez, agilis, megfiatalí­tott csapatban talált nekem helyet. Örök élmény a 2016-os viadal, hálás vag yok a sorsnak, hog y ott pályára léphettem, és hogy most is a keretben lehetek.

Nikolics úgy érzi, a mostani válogatott­keret erősebb, mint az öt évvel ezelőtti.

– 2016 -ban rutinosabb csapatunk volt, Király Gáborral, Juhász Rolanddal, Gera Zoltánnal. A mostani szerintem erősebb, többet mer támadni, kitart a taktikája mellett, függetlenü­l az ellenféltő­l – tette hozzá.

Nikolics szerint ug yanakkor nem reális most az öt évvel ezelőttiné­l (akkor 3-3mal zártuk a csatát) még jobb eredményt várni a portugálok ellen.

– Akkor nem kellett anynyira izgulnunk, a továbbjutá­s már zsebben volt. Most egyik csapat sem lesz felszabadu­lt, hiszen mindkettőn­ek fontos a jó kezdés a tornán. Nem mi vagyunk a favoritok, de a szurkolók támogatása sokat jelenthet. Bízunk benne, sok g yermeknek adhatunk felejthete­tlen élményeket s motivációt a focihoz – tette hozzá Nikolics.

Vincze Ottó reméli, csapatunk képes lesz meglepetés­re

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary