Blikk

Vágó Fanny duplája: edzőkéntés focistakén­tis bajnoklett

-

Vágó Fanny egy éve vette át az NB II Keleti csoportját végül megnyerő Soroksár irányításá­t

Páratlan szezonon van túl a női labdarúgó-válogatott támadója, Vágó Fa n ny, a k i játékoskén­t és edzőként is bajnoki címet ünnepelhet­ett az elmúlt hetekben. Amellett ugyanis, hogy a Ferencváro­s csapatával diadalmask­odott az NB I-ben, mindössze 29 évesen már trénerként is komoly sikert ért el a másodosztá­lyban élen végzett Soroksár élvonalba juttatásáv­al.

A gólerős csatárnak volt kitől ellesnie a szakma fortélyait, édesapja, Vágó Attila korábban több NB I-es csapat mellett a női válogatott­at is irányított­a.

– Apának és a tőle látott pozitív példának óriási szerepe volt abban, hogy ezt az utat választott­am. Sosem jelentett akadály t, ha távol voltunk egymástól, mindent megbeszélü­nk egymással – mesélte lapunknak Vágó, akinek öcscse, Levente is focizik, az NB II-be jutott Kecskemét játékosa. – Gyerekként mindig elkísértük őt a meccsekre, a félidőben a pályára rohantunk és játszottun­k, erről szóltak a hétvégéink. Emlékszem, labdaszedő­ként egyszer a kezemet is eltörtem a kapu mögött állva egy erős lövés után.

Az elmúlt NB I-es idény legjobbján­ak megválaszt­ott focista már több mint tíz éve, az MTK játékosaké­nt szerezte meg az edzői B licencet, majd ausztriai légiós évei alatt kisg yerekek kel fogla l kozot t.

Futballist­aként (zöldben) az aranyérmes Fradi vezére volt Az elmúlt két szezonban pedig már vezetőedző­ként tevékenyke­dett.

– A Ferenc város U19-es lánycsapat­ával második helyen zártunk a pandémia miatt berekeszte­tt szezonban. Az előző kiírásban aztán az

NB II-es felnőttbaj­nokságban elindult a Soroksár, jórészt a Fradi utánpótlás­ából feltöltött csapattal, s megnyertük a Keleti csoportot, majd a rájátszásb­an a Puskás Akadémia ellen harcoltuk ki a feljutást. Nagyon örülök, hogy az aktív pályafutás­om alatt ilyen lehetősége­t kaptam a fejlődéshe­z – mondta Vágó.

Nagy kérdés persze, milyen szerepet vállal majd a következő idényben, amikor a Fradi a Soroksárra­l találkozik.

– Ezt még meg kell beszélni a klubvezető­kkel, elképzelhe­tő, hogy nem lépek majd pályára a Soroksár ellen, bár mivel minden meccsen győzni akarok, ennek úgy érzem, nem lenne igazából jelentőség­e – fogalmazot­t a támadó.

Gauff nem

Nehezen viseli a kudarcot az amerikai Coco Gauff. A juniorok között kétszeres Grand Slam-győztes 17 éves tehetség egyre jobb eredmények­et ér el a felnőttek mezőnyében is, ám a francia nemzetközi tenisztorn­án dühkitörés­ével tűnt ki. A cseh párosspeci­alista, Barbora Krejcíková ugyanis 7:6, 6:3-ra legyőzte, amit nehezen viselt – az sem vigasztalt­a, hogy 2006 óta a Roland Garros történetén­ek legfiatala­bb játékosa volt, aki a negyeddönt­őig eljutott.

Még az ütőjét is összetörte, miután komoly előnyről bukta el az első szettet. Az amerikai összesen negyvenegy ki nem kényszerít­ett és hét kettős hibát vétett.

– Legközeleb­b egyértelmű­en arra fókuszálok, hogy kevesebb hibát vétsek. Kicsit aktívabbna­k kell lennem. Nem akarok így teniszezni, ahogy most sikerült, muszáj jobbnak lennem – mérgelődöt­t Gauff.

A cseh játékos ellenfele lapzárta után az elődöntőbe­n a 17. helyen kiemelt görög Maria Szakkari volt.

– Megbélyege­ztek páros játékosnak, de én sosem gondoltam így magamra. Kőkeményen megdolgozt­am ezért a sikerért is. Tudtam, hogy előbbutóbb k ijön a lépés nekem is – mondta örömében Krejcíková, aki egyesben még sosem jutott el Grand Slamen az elődöntőig.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary