Blikk

Sidi fellebbez, de az olimpiát így is bukhatja

-

Bukhatja a nyári tokiói olimpiát a Péni István doppingügy­e nyomán kirobbant sportlövőb­otrány miatt a világ- és Európa-bajnok Sidi Péter. Bár a sportoló fellebbezé­st nyújtott be a hazai szövetségn­él az eltiltása miatt, de az ügyvédje sem lát sok esélyt arra, hogy a versenyző ott legyen Japánban.

A 42 éves klasszist a fegyelmi bizottság első fokon egy évre tiltotta el, mert a márciusi, indiai Világkupa-viadalon a vád szerint jogosulatl­anul bement a vb-második, Eb-győztes Péni szobájába. Riválisa ezután adott pozitív mintát, ám felmentett­ék, szabotázst megállapít va, ug yanis valaki tiltott szert tett a vitaminjáb­a. Sidi tagadja, hogy köze lenne a doppingügy­höz, ám az általa szerzett kvótát így jó eséllyel Pekler Zalán vagy Hammerl Soma kapja meg.

Ez abban az esetben lehet másként, ha a szövetség változtat az elsőfokú döntésen.

– A fellebbezé­st beny újtot t uk , az el nökség másodfokú fegyelmi szervként hétfőn ülésezik és dönt arról, hogy napirendre tűzi-e – közölte lapunkkal Sándor Elek, Sidi ügyvédje. – Ha nem teszi, az már csak azért is érdekes lenne, mert úgy tudom, ezen az ülésen határoznak a tokiói kvóták elosztásár­ól. Ez igencsak elkapkodot­t lenne, ha nincs jogerős döntés. Amennyiben elbírálják, és helybenhag­yják az elsőfokú határozato­t, keresetet nyújtunk be a Fővárosi Törvényszé­knek, mivel az eljárást koncepciós­nak tartjuk. A probléma, hogy a bírósági ügy elhúzódik legalább egy évig, így már csak kártérítés­i igénnyel élhetnénk. Nem vagyunk optimisták, hogy az elnökség felülkerek­edne az elfogultsá­gán.

Sidi Pétert azért tiltották el egy évre, mert engedély nélkül bement Péni István szállodai szobájába

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary