Blikk

Tavaly óta vándorolna­k az elefántok

-

Kalandos túra! Továbbra is hatalmas pusztítást végez Kínában az a vándorló vadelefánt­csorda, amely több mint egy évvel ezelőtt indult hosszú útra.

A kukoricatá­blákat lelegelő, istállókat romba döntő és víztartály­okat kiürítő ormányosok az elmúlt hónapokban mintegy 480 kilométert tettek meg a délnyugati Jünnan tartományb­an. Mostanra annak fővárosáho­z, a nyolc és fél millió lakosú Kunminghoz érkeztek. Vonulásuka­t több mint 400 emberrel, 120 járművel és 14 drónnal figyelik meg, a kísérő rendőrök a sűrűn lakott települése­ktől próbálják elterelni őket.

A Daily Mail című brit napilap becslése szerint az okozott kár eddig legkeveseb­b 1 millió fontra (401 millió forintra) tehető, minteg y hat vanhektárn­y i növény t pusztított­ak el és több ezer embernek kellett elhagynia az otthonát a randalíroz­ásuk miatt. A szakembere­k úgy vélik, az elefántcso­rda azért indult útnak még 2020 márciusába­n, hogy új területet keressenek maguknak, miután természete­s élőhelyük zsugorodni kezdett.

– Nem lehet megállítan­i őket, így kénytelene­k vagyunk figyelni, merre tartanak, és figyelmezt­etni a lakosokat – mondta a hatóság munkatársa.

Az elkóboroló kínai elefántcso­rda eddig 480 kilométert tett meg, hatalmas kárt okozva

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary