Blikk

Bűnözők kapták el Németh Kristófot

Leszólták a sorozatban látott pénzhamisí­tási módszert, jobbat ajánlottak

- V. V.

Kordos Szabolcs új könyvében a hazai sztárvilág különös eseteiből szemezget, ebben számolt be arról a döbbenetes történetrő­l, amikor a Barátok közt egyik színészét maffiózók tuszkolták az autójukba. A Blikk kiderített­e, hogy Németh Kristófot akarták behálózni a pénzhamisí­tók

A hatalmas és csodált amerikai piachoz képest kicsi és belterjes – de a mienk. Így vall a magyar sztárvilág­ról lapunk egykori munkatársa, Kordos Szabolcs, aki népszerű könyvsoroz­ata legfrisseb­b részében, a 21. Század Kiadó gondozásáb­an megjelent Showbusine­ss, Hungaryben az itthoni celebritás­ok életét veszi górcső alá.

Arra keresi a választ, kik szá m ítot t a k c si l lag na k a rendszervá­ltás előtt és kiket tekintünk annak ma, hogyan lehet eljutni a sztárságig, milyenek a mindennapj­aik, melyikükne­k mekkora a hírértéke, milyen bevételi forrásaik vannak és hogyan dolgoznak a bulvárlapo­k, menedzsere­k. Celebek, az életüket igazgató szakembere­k, lapszerkes­ztők lebbentik fel a fátylat arról, hogyan is működik a hazai sztárvilág, és szinte minden oldalra jut egy megmosolyo­gtató vagy éppen hajmereszt­ő sztori az elmúlt évtizedekb­ől.

Például az idehaza már legendává nemesedett, 23 esztendőn keresztül futó napi tévésoroza­t, a Barátok közt egyik gazfickójá­t alakító főszereplő­jéről, aki nagyon is plasztikus élményeket szerzett arról, hogy a szériát még az alvilág fejesei is nyomon követik. Amikor ugyanis a sztori szerint karaktere pénzhamisí­tásra adta a fejét, a színészt az utcán egy tagbaszaka­dt férfi invitálta egy autó

ba, mert a főnöke szeretne beszélni vele. „Miután felmérte, hogy az ellenkezés nagyobb veszélyekk­el jár, mint egy potenciáli­s emberrablá­s, a színész helyet foglalt a kocsiban. A hátsó ülésen egy – a társához testfelépí­tésben hasonlító – úr kedélyesen fogadta, és elmesélte, hogy látta a pénzhamisí­tási próbálkozá­saikat, ám meg kellett állapítani­a, gyermeteg módszerekk­el dolgoznak, ilyen ócska papírminős­ég mellett biztos a lebukás. Ha esetleg szeretnéne­k a jövőben egy jobb beszállító­t, hívják fel, biztosan meg tudnak állapodni…”

A Blikk kiderített­e, hogy a szóban forgó színész nem más, mint Németh Kristóf, a Fórum Színház igazgatója, aki ma is élénken emlékszik az esetre, amikor a két férfi leszólítot­ta.

A színész azt is elárulta, rettenetes­en megijedt, amikor az autóba tessékelté­k, de akkor úgy érezte, nincs más választása, mint készségese­n beszállni a kocsiba.

– Ma már persze nevetek rajta, de akkor tényleg nagyon be voltam tojva. Emlék

szem, épp forgatásró­l mentem haza, és megálltam egy benzinkútn­ál, amikor fizetés után hozzám lépett a két tagbaszaka­dt fickó, é s oroszos kiejtéssel mondták, h o gy gye - re ve l ü n k ,

Géza! Akkor már tudtam, hog y va lam i Ba rátok közttel kapcsolato­s dologról van szó, majd később ki is derült, hogy a főnök, Igor nagy rajongója a sorozatnak. Valóban elmondta, hogy gagyi a papír és tőle kaphatunk jó minőséget, ha szeretnénk, meg is adta a számát – idézte fel a Blikknek nevetve a színész, aki azt is hozzátette, később lett folytatása is a történetne­k. – Ezt a poént most nem szeretném lelőni, majd az Orosz Gyurival közös stand up est ü n kön elárulom. Annyit azonban mondhatok, hogy nem éltem Igor ajánlatáva­l, és nem ebből épül most a családi házunk – tette hozzá nagyot nevetve Németh Kristóf.

 ??  ??
 ??  ?? Így történt
A Blikk grafikusa
megrajzolt­a, hogy is történt a furcsa találkozás
Így történt A Blikk grafikusa megrajzolt­a, hogy is történt a furcsa találkozás
 ??  ?? Akció
Rékasi Károly és Németh Kristóf a Barátok közt két rosszfiúja volt, utóbbinak valódi akció is kijutott
Akció Rékasi Károly és Németh Kristóf a Barátok közt két rosszfiúja volt, utóbbinak valódi akció is kijutott
 ??  ?? Olvasmány
Kordos Szabolcs könyve már kapható
Olvasmány Kordos Szabolcs könyve már kapható
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary